Какао покращує пам'ять у похилому віці

Вчені з Університету Колумбії (США) вияснили, що флаваноїди, що містяться у какао, суттєво підвищують когнітивні здатності у людей похилого віку.

Про особливості харчування людей похилого віку читайте у статті - http://harchi.info/articles/osoblyvosti-harchuvannya-lyudey-pohylogo-viku.

Літня пара

У дослідженні прийняли участь 37 волонтерів у віці від 50 до 69 років. Більше 3 місяців вони отримували різні порції флаваноїдів. Через деякий час після цього дослідники провели для учасників експерименту тести на пам'ять, які показали, що люди, які отримували більші дози флаваноїдів, впорались із завданнями набагато краще за тих, хто отримував маленькі дози. Фактично пам'ять у них починала працювати, я у 30-40-річних. На думку вчених, причиною цьому слугує покращення кровопостачання у одній з ділянок головного мозку, порушення роботи якої перед тим зв'язували з послабленням пам'яті. 

Тепер перед вченими стоїть завдання перевірити результати дослідження за допомогою аналогічного експерименту з участі великої кількості волонтерів. Окрім того, вчені не рекомендують тим, у кого є проблеми з пам'яттю, налягати на шоколад і какао: учасники дослідження споживали не їх, а напій, у якому завдяки спеціальній обробці зберігалась більша кількість флаваноїдів.

Какао

А про користь шоколаду для розумових здібностей людини читайте у статті - http://harchi.info/blogs/san-ayt-j/shokolad-robyt-lyudynu-rozumnishoyu.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.