Країни з найбільш шкідливою їжею

Кожна країна має свій харчовий портрет, який складається з набору характеристик, що визначають якість, кількість і вартість їжі. Цей рейтинг складається вченими у всьому світі й іноді приносить несподівані результати. Хто б міг подумати, що Чад має найздоровішу дієту, а США далеко не на першому місці у рейтингу нездорових кухонь.

Наступні 9 країн мають найбільш нездоровий раціон, який залежить від історичного спадку та сучасних реалій у цих державах.

Пончик

Вірменія

Вірменія очолює список країн із найбільш нездоровою дієтою. Спадок радянського продуктового постачання і відсутність національного інституту дієтології призвели до того, що школярі у столових харчуються шоколадними батончиками, чіпсами і хот-догами, а продуктами із найвищими продажами у країні є солодощі.

Угорщина

Угорці мають найвищі показники ожиріння і споживання солі серед усіх європейців і найменшу тривалість життя серед них. Влада Угорщини нещодавно ввела податок на нездорову їжу як спосіб боротьби з ожирінням, а також підвищила ціни на розфасовані закуски і солодкі газовані напої. Результати виявилися дивовижними - близько 30% населення країни переглянули свій раціон.

Угорський бограч

Бельгія

Бельгійці відомі своїми смачними вафлями, картоплею фрі, пивом, шоколадом і місцевими мережами швидкого харчування. Нездорові харчові звички є невід’ємною частиною їх кухні і культури. У результаті Бельгія має високий відсоток людей із зайвою вагою. Тим не менш ця тенденція поступово змінюється, оскільки у країні з’являється усе більше і більше органічних магазинів та ресторанів.

Чехія

Традиційна чеська дієта складається з жирного м’яса і соусів, хліба та картопляних кнедлів, млинців, сосисок, смаженого сиру, а також свинини з великою кількістю пива. Це призвело до того, що 22% чехів страждають на ожиріння. Практично неможливо бути вегетаріанцем і тверезим у Чехії - м’ясо і пиво коштують непристойно дешево і продаються у сотнях варіацій.

Їжа та пиво у Празі

Казахстан

Традиційний казахський раціон складається в основному з жирного м’яса, а також різноманітних молочних продуктів. Останнім часом високе споживання фастфуду стало проблемою у країні. Шкільне харчування монополізували мережі швидкого харчування, але зараз це питання вирішується на державному рівні.

Білорусія

Білорусія - світовий лідер зі споживання картоплі. Картопля тут йде біч-о-біч із зайвою вагою, і ожиріння білоруських жінок сьогодні є загальноєвропейською проблемою. Причину цього вчені вбачають у відсутності знань про здорове харчування та традиційно важкій кухні, яка багата на хліб, картоплю і жирні молочні та м’ясні продукти.

Смаження дерунів

Туркменістан

 

Туркменістан має досить просту кухню, значною мірою сформовану під впливом традиційного кочового способу життя і суворого клімату. Туркменський раціон складається з м’яса, білого хліба, рису, з мінімальною кількістю овочів та фруктів. Хоча субтропічний клімат дозволяє країні вирощувати та експортувати тонни кавунів, гранатів, виноградів і горіхів, помідорів та інших овочів, більшість туркменів не їдять їх.

Аргентина

Аргентина має найвищий рівень ожиріння та зайвої ваги у Латинській Америці. Національна дієта, багата на вуглеводи і зосереджена навколо білого хліба, дає свої плоди. Емпанадас, піца, макаронні вироби, цукор і червоне м’ясо - аргентинська їжа є досить важкою і нездоровою.

Аргентинські емпанадас

США

Байки про товстих американців базуються на реальній статистиці - відсоток ожиріння тут б’є усі рекорди, а здорове харчування залишається прерогативою невеликої частини населення. Мережі фастфудів диктують монополію шкільного харчування, а компанії з виробництва газованої води є головними платниками податків. Статистика смертей, викликаних проблемами із зайвою вагою, не завжди відображає дійсність, втім невпинно зростає починаючи з 1980-х.

Американський фастфуд

А про країни із найбільш корисною кухнею розкаже стаття - https://harchi.info/blogs/san-ayt-j/kulinarna-mandrivka-krayiny-iz-naybilsh-korysnoyu-kuhneyu.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.