Кулінарні вподобання президентів США

Ми покопалися трохи в історії та дізналися про кулінарні вподобання президентів Америки. І, треба зізнатися, пристрасті деяких із них виявилися досить дивними.

Джордж Вашингтон і горіхи

Перший президент США обожнював горіхи, причому настільки сильно, що через це у нього залишився тільки один зуб. А все тому, що Джордж полюбляв лущити горіхи зубами. Окрім того, Вашингтон обожнював кукурудзяні хлібці, вишневі пироги та грибні соуси. І навіть тримав у якості свого особистого шеф-кухаря раба на ймення Геркулес, який готував йому все це.

Джордж Вашингтон

Томас Джефферсон і вино

Третій президент Америки Томас Джефферсон був справжнім гурманом. Міг відрізнити на смак до 30 сортів гороху, обожнював свіжі овочі, вірджинську шинку, крабів, устриць, а також сам вирощував кукурудзу. А ще був пристрасним прихильником вина, яке він замовляв з усіх куточків Європи. Джефферсон випивав на день від 1 до 4 склянок вина. І якщо порахувати, скільки бюджетних грошей він витратив на вино, то його “рахунок” перевалить за 10 тисяч доларів (на наш час ця сума перевищує 200 тисяч доларів).

Томас Джефферсон і вино

Улісс Грант і маринований огірочок

18-тий президент США Улісс Грант (той самий, який зображений на 50-доларовій купюрі) практично кожний ранок починав з маринованого огірка та чашки міцної кави. Чому з кавою йому смакував саме огірочок, а не, скажімо, канапка або панкейки, незрозуміло. У інший час доби він полюбляв їсти іспанську макрель, смажений бекон, стейк і рисовий пудинг.

Улісс Грант

Теодор Рузвельт та біла підливка

26-тий президент Америки Теодор Рузвельт обожнював смажену курку у білій підливці. Якщо подивитися на рецепт цієї “підливи”, то стає зрозуміло, що це, по суті, був звичайний соус бешамель. Однак з соусом був один нюанс: Рузвельт не торкався до м’яса, поки підлива добре його не просочить.

Теодор Рузвельт

Рональд Рейган і желейні медведики

Навіть не ведмедики, а всі желейні цукерки світу. Особливо зі смаком лакриці - ті самі, котрі чорні і користуються найменшою популярністю. Рейган став одним із найкращих клієнтів компанії Jelly Belly, яка спеціалізується на виробництві желейних цукерок. А до інавгурації Рейгана у Jelly Belly навіть випустили спеціальні лакричні цукерки з ароматом чорниці.

Желейні медведики

Річард Ніксон і кисломолочний сир з кетчупом

У 37-мого президента США Річарда Ніксона  були дивні відносини із творогом. Згідно з випуском газети Reading Eagle від 3 грудня 1969 року, президент почав їсти кисломочний сир, оскільки він корисний для здоров’я, а Ніксон хотів дотримуватися дієти. Правда, якої саме, не зовсім зрозуміло, оскільки він полюбляв заливати цю страву кетчупом. Як стверджував президент, червоний соус “оживляє досить м’який смак кисломолочного сиру”.

Річард Ніксон і кисломолочний сир з кетчупом

Джордж Буш-старший та свиняча шкіра

41-ший президент Джордж Буш-старший обожнював свинячу шкіру з гострим соусом табаско. Коли у березні 1988 року він розповів про це в інтерв’ю журналу TIME, продажі свинячої шкіри зросли на 11%. А виробники цього продукту присудили йому тоді титул “Людина-шкіра року”.

Джордж Буш-старший

Джордж Буш-молодший і чізбургер-піца

А ось його син Джордж Буш-молодший був фанатом чізбургер-піци. Це стандартна основа з сиру і томатної пасти з типовими інгредієнтами для чізбургера: м’ясним фаршем для котлет, сиром чеддер, беконом і соленими огірками. Чудовий варіант для тих, хто не може визначитися, що вибрати на обід: піцу або чізбургер.

Чізбургер-піца

Білл Клінтон та бургер з халапеньйо

Чоловік Хілларі Клінтон у свій час обожнював жирні бургери з гострим перцем халапеньйо, сиром, величезною кількістю майонезу, салату, солених огірків та цибулі. Однак після декількох серцево-судинних операцій, які він переніс у 2004 та 2010 роках, Білл заявив, що став веганом.

Білл Клінтон

Барак Обама та вулична їжа

Перший темношкірий президент США Барак Обама - фанат вуличної їжі. Бургери, хот-доги, картопля фрі, азійська локшина та рис - усе це він із задоволенням поглинав і поглинає як наодинці, так і перед об’єктивами фото- і телекамер. Улюбленою стравою Барака закордонні ЗМІ називають чізбургер з сиром чеддер, а улюбленими солодощами - карамель зі смаком копченої солі.

Барак Обама та вулична їжа

Дональд Трамп і фастфуд

Діючий президент США ніколи не відрізнявся пристрастю до здорового харчування, тому гамбургери, картопля фрі, піца та смажена курка - звичні страви на його столі. А ще він ніколи не п’є алкоголь та обожнює солодке. Такий раціон вже приніс свої плоди: на початку цього року головний лікар Білого дому Ронні Джексон виявив у Трампа ознаки початкового ожиріння та порадив сісти на дієту. Трамп прислухався до лікаря і… почав їсти бургери з однією половинкою булочки.

Дональд Трамп

А про кулінарні звички геніїв читайте у статті - https://harchi.info/blogs/san-ayt-j/kulinarni-zvychky-geniyiv.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.