Міфи про пиво

У епоху цифрових технологій дуже легко руйнувати міфи, які могли протягом століть плутати людей. Поки по всьому світі боряться  з фейковими новинами, давайте згадаємо старі, але дуже правдоподібні міфи про хмільний напій з мільйонами прихильників - пиво.

Пиво у пляшках смачніше за баночне, воно повинно бути крижаним, а також інші відомі байки руйнуються одною-двома тезами.

I love beer

Пиво подають крижаним

Сміливо повертайте офіціанта, який приніс вам крижаний напій у пляшці. Вам непотрібно піддавати горло марному ризику у спробі вловити максимум смаку пива. Ідеальною температурою подачі пива залежно від його сорту буде від 4 до 13 градусів Цельсія, а все, що холодніше - це маркетинговий хід, який змушує нас протягом десятиліть випивати більше через неможливість як слід розпробувати смак.

Лагери легкі та без смаку

Незважаючи на загалом більш нейтральний смак, лагери, подібно елям, також можуть бути різних видів, які відрізняються один від одного смаком, міцністю та щільністю. Шукаєте лагер із більш виразним смаком? Спробуйте для початку Dopplebocks, Rauchbier або Baltic porters, а вже потім робіть висновки про наявність смак у лагерів.

Пиво

Темне пиво завжди міцніше за світле

Аналогічно з попереднім міфом не слід робити висновки про міцність пива лише по його кольору. Зокрема, деякі сорти IPA (Індійський світлий ель) майже вдвічі міцніші за середній стаут, тому не грішіть на темний колір раніше, ніж розпробуєте смак.

Пляшкове пиво краще за баночне

Тривалий час пивні пляшки були першими у питанні, яке ж пиво таки краще - у склі чи у металі? Ніби-то більш дорога тара повинна по логіці містити більш привілейоване пиво, але зараз все більше людей розуміють усю помилковість такого твердження. Навпаки, пивовари стверджують, що скло здатне погубити вмістиме, адже через нього легко проходять УФ-промені, просто підсмажуючи незахищені ферменти пива. Правда, скільки для цього пиво повинне пробути на сонці, не оголошується.

Пляшки пива

Пиво для розігріву

Спочатку пиво, потім - усе інше. Скільки ранкових годин врятував даний міф? Швидше всього, стільки ж, скільки і погубив. На свою позитивну репутацію даний міф працює хіба що ефектом плацебо, адже насправді жодних переконливих наукових пояснень підвищенню градусу немає. У кінцевому результаті вирішальну роль завжди відіграють кількість випитого алкоголю та вік того, хто п’є, адже з роками в організмі зменшується утворення спеціальних гормонів, які нейтралізують негативний вплив випитого.

Усе темне пиво однакове на смак

Темний колір пива говорить тільки про те, що для його приготування використовувався обсмажений солод, але ні слова про смаковий профіль, кількість хмелю, гірчинку, солодкавість і, звісно, міцність. Та й важким воно необов’язково повинне бути - склянка Guinness Draught, наприклад, має всього 4% спирту, легку консистенцію і зовсім небагато калорій порівняно з іншими, навіть світлими сортами.

Різні види пива

Витримане пиво краще за свіже

Не краще - воно просто інакше. Та й то не завжди витримка аналогічно до віскі та коньяку може додати щось цікаве до смаку пива. Частіше всього пивовари заповнюють льохи власним пінним напоєм для певного кола гурманів, щоб подивитися, до чого можуть дійти дріжджі, якщо їм дати ще трохи пограти. У 99,9% випадків ви навряд пошкодуєте, якщо надасте перевагу свіжезвареному пиву.

Пиво - це просто не мій напій

Досвідчений знавець пива у 9 випадках з 10 може переконати людину, якій не подобається смак пива, підібравши саме його сорт. Звучить, звісно, занадто самовпевнено, але різноманіття видів пива вносить долю істини у це твердження. З іншого боку, з переконаннями, що стали частиною характеру, боротися важче, ніж з міфами, які просто наклались на вже існуючу любов до пінного напою.

Атлет п'є пиво

А як варять пиво читайте тут - https://harchi.info/blogs/san-ayt-j/yak-varyat-pyvo.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.