Міфи про схуднення

Група дієтологів з США відповіла на питання про те, чи справді деякі продукти є жироспалюючими, а схуднення товстунам завжди на користь. Таким чином, експерти поставили під сумнів ще більше популярних теорій про зниження ваги.

Вчені висловили свою думку стосовно того, що схуднення не завжди допомагає покращити своє здоровя навіть тим, кому очевидно слід було б зайнятися зниженням ваги.

Ваги

Схуднення не обовязково покращує здоровя, оскільки здоровою вважається лише втрата надлишкового жиру, а у людей зниження ваги може бути результатом втрати води чи мязової маси, що не приводить ні до чого хорошого”, — заявили експерти.

Що стосується продуктів-жироспалювачів, то вважається, ніби-то така їжа є ефективною для схуднення, оскільки при її травленні витрачаються додаткові калорії.

Втім дієтологи поставили під сумнів справжність такої теорії. З їх слів, хоча деякі продукти (гострий перець, чай, кава) справді можуть підвищувати метаболізм у стані спокою, але такої їжі, яка б спалювала калорії при травленні — не існує.

Фастфуд і корисна їжа

Також спеціалісти не підтримали ствердження про те, що для зниження ваги людям потрібно повністю відмовитись від споживання шоколаду, фаст-фуду або білого хліба. Вони констатували: схуднення залежить виключно від співвідношення між споживаними і витраченими при фізичній активності калоріями. Згідно із цим принципом не має вирішального значення і те, чи споживає людина жири або вуглеводи, і чи їсть вона на ніч, наголосили лікарі. 

“Виключити з раціону оброблені продукти харчування або жири — це добре для здоровя, але схуднути швидше не допоможе. Якщо людина витрачає більше калорій, ніж споживає, то не має значення, звідки ці калорії беруться, зниження ваги усе одно буде відбуватися”, — відмітили наукові співробітники.

Корисна їжа

А про найпоширеніші міфи про здорове харчування читайте тут - https://harchi.info/blogs/san-ayt-j/ruynuyemo-mify-iz-populyarnyh-knyg-pro-zdorove-harchuvannya.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.