Мікрохвильовка перетворює чай на супернапій

Вчений з Нового Південного Уельсу — доктор Кван Вонг — вважає, що чай потрібно заварювати, поміщаючи у мікрохвильовку. Таким чином можна зробити напій максимально корисним.

Жінка п'є чай

Дослідження доктора показує: 80% кофеїну, тіаніну (амінокислота), поліфенолів у зеленому або чорному чаї можна активувати, додавши гарячу воду у заварник з чайним пакетиком. Пакетик рекомендується заварювати протягом 30 секунд, а потім чай повинен настоятися протягом хвилини уже в чашці.

Заварювання чаю

Таким чином чайний лист починає віддавати антиоксиданти та набуде найбільш оптимального смаку. У свою чергу, мікрохвильовка може допомогти в отриманні ще більшої кількості корисних сполук із чаю. На думку експерта, одна чашка чаю, завареного у мікрохвильовці, рівна понад 3 чашкам чаю, завареного кипятком, з точки зору користі. 

Заварювання чаю у мікрохвильовці

Також Вонг вважає, що можна підвищити поживність свого раціону, якщо у лимонів та яблук не викидати шкірку, кісточки та інші “відходи”. Те ж саме стосується і шкірки на горіхах макадамія. У ній містяться у високій концентрації фенольні сполуки, що володіють протираковими властивостями, здатнітю захищати від серцево-судинних захворювань та окислювального стресу. Зараз доктор готується досліджувати усі плюси евкаліпту.

Чашка чаю

А чи є шкідливою мікрохвильовка для продуктів та здоров'я розкаже стаття - https://harchi.info/blogs/san-ayt-j/chy-shkidlyva-mikrohvylovka-dlya-zdorovya-ta-yizhi.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.