Мобільний додаток для здорового харчування ImpulsePal

Вчені з Ексетерського університету (Великобританія) розробили додаток для смартфонів ImpulsePal, призначений для тих, хто хоче схуднути. Він поки що недоступний для скачування, оскільки ще не пройшов клінічних випробувань. Якраз зараз проводиться набір волонтерів для участі у дослідженнях.

Додаток для здорового харчування

Як заявляють розробники, ImpulsePal обєднує у себе декілька науково обгрунтованих методів, що допомагають користувачам раз за разом протягом дня долати гостре бажання зїсти щось шкідливе і тим самим порушити свою дієту. У функції додатку входить гра, що тренує мозок користувача таким чином, щоб він у ситуації вибору надавав перевагу здоровій їжі та відмовлявся від шкідливої. Існують наукові підтвердження того, що таке тренування дійсно допомагає їсти менше жирного та солодкого у реальному житті.

Ще одна опція додатку ImpulsePal, покликана допомогти користувачу справитися з нападоподібним бажанням зїсти щось некорисне — увімкнення аудіозапису з вправами по медитації. Дослідження показали, що напад обжорства проходить сам собою, якщо вдасться його перетерпіти, а медитація дійсно допомагає відволіктись від думок про піцу або тістечко. 

Додаток ImpulsePal

ImpulsePal також можна запрограмувати таким чином, щоб кожного разу, як ви виявляєтесь у “небезпечній зоні”, наприклад біля піцерії, пекарні, кіоску з фастфудом, вмикалось звукове нагадування про те, що ви хочете схуднути, в тому зараз змушені відмовитися від шкідливої для вас їжі. Якщо ж ви відчуваєте, що ось-ось зірветесь і не встоїте перед спокусою, у додатку передбачена “аварійна кнопка”. У цьому випадку або автоматично відбувається дзвінок другу, який може підтримати і дати пораду у цій складній ситуації, або вмикається відволікаюча тренувальна гра.

Скріншоти ImpulsePal

А про введення нових технологій у роботу супермаркету читайте тут - https://harchi.info/blogs/san-ayt-j/amazon-vidkryla-supermarket-bez-kas.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.