Молоко може привести до переломів кісток

Спеціалісти Уппсальського університету (Швеція) протягом довгих років вивчали вплив молочних продуктів на здоров'я людини. У результаті вдалося зафіксувати унікальну закономірність — надмірне споживання молока суттєво збільшує ризик переломів кісток.

Експерти порівняли раціон 61400 жінок в період з 1987 по 1990 роки та 45300 чоловіків за 1997 рік. Потім вчені продовжили спостерігати за цими людьми різного віку протягом 20 років.

Зокрема, дослідників цікавило споживання молочних продуктів і те, як часто добровольці піддавались переломам. Усі учасники експерименту щодня споживали йогурти, кефір, сметану, сири або молоко у чистому вигляді.

Після проведення порівнянь та аналізів вдалося виявити пагубний вплив надмірного споживання молока на стан кісток.

Виявилось, що люди, які пили 3 склянки молока на добу та більше, набагато частіше зіштовхувались з переломами. Наприклад, ризик отримати переломи кістки стегна у любителів молока зростав на 50%. Спеціалісти вважають, що виною тому лактоза, яка міститься у молоці та прискорює старіння організму. Ферментовані ж продукти, навпаки, знижують ризик переломів

Вчені підкреслили, що споживання молока є шкідливим для кісток тільки у великих кількостях. Якщо продуктом не захоплюватися надміру, то молоко чинитиме тільки позитивний вплив на організм.

Жінка, що п'є молоко 

Також читайте про те, що таке непереносимість лактози і чому вона виникає - http://harchi.info/blogs/san-ayt-j/neperenosymist-laktozy-vyrok-chy-diagnoz.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.