Морозиво покращує роботу мозку

Японський вчений виявив, що порція морозива на сніданок підвищує швидкість реакції мозку та допомагає краще сприймати інформацію.

Карамельне морозиво

За умовами експерименту добровольці повинні були кожного дня перед сніданком з'їдати 3 ложки морозива. Потім вони виконували ряд комп'ютерних тестів на перевірку концентрації уваги, швидкості реакції та аналітичних здатностей. Дослідженням керував професор Йосіхіко Кога з Університету Кьорін у Токіо.

Люди, які їли морозиво, швидше та краще справлялися з вправами, ніж контрольна група. Аналіз електричних коливань мозку показав, що у них збільшувалась частота коливань альфа-хвиль. При цьому вченим відомо, що альфа-ритм пов'язаний з концентрацією уваги. 

Дитина їсть морозиво

Йосіхіко Кога висунув теорію, що підвищення активності мозку пов'язане не з самим продуктом, а з його температурою. Холод допомагав мозку “прокинутись”. Однак експеримент з холодною водою, яку повинні були пити зранку добровольці, виявився не настільки успішним. У цьому випадку рівень працездатності та активності мозку збільшився не так суттєво, як у першому експерименті. Вчений поки не може пояснити даний ефект, але відмічає, що невелика порція морозива зранку нікому не зашкодить.

Морозиво з різними смаками

А що приготувати з морозивом розкаже стаття - http://harchi.info/blogs/san-ayt-j/shcho-prygotuvaty-z-morozyvom.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.