Набридлі прийоми оформлення кафе та ресторанів

Усі кафе та ресторани заманюють клієнтів не тільки смачними пропозиціями, а й затишком, або навпаки екстравагантністю інтер'єру. Проте, у кафе, як і у людей (які, зрештою, і докладають до цього руку) є одна погана риса — коли щось входить у моду, усі починають масово копіювати або повторювати той чи інший елемент чи стиль інтер'єру, незважаючи на те, доречно це чи ні. Давайте поговоримо, про прийоми оформлення інтер'єру кафе та ресторанів, які вже приїлися. Або про те, яким не повинен бути дизайн у 2015 році.

Темрява

Сама по собі темрява питань не викликає, але у ресторані, де важливішим за все є їжа, погане освітлення — безперечний мінус. Будь-хто, хто бачив фотографії гарної їжі перед сном, знає, що перший імпульс у цьому випадку — піти до холодильника. Не тільки запах їжі, а й її зовнішній вигляд викликає апетит та приносить задоволення. А дизайнери і ресторатори хочуть позбавити нас цього.

Здавалось би, проблема освітлення мала б канути у небуття разом із форматом “клуб-ресторан-бар”. Можна пробачити такий недолік кафе, що відкрилися років 20 тому і з тих пір не міняли свій інтер'єр ні разу. А ось ресторанам, у яких їжа є надзвичайно важливою, виправдовуватись нічим.

Недостатнє освітлення у кафе

М'які дивани

Повторимо ще раз: 90-ті закінчились. Якщо у вас ресторан, а не ресторан, що перетворюється вночі у клуб, м'які дивани вам ні до чого.

Стіни та інші поверхні із різнокольорових дощок

Рішення досить яскраве, запам'ятовується з першого разу. У 2011 році це ще здавалось свіжим, а у 2015 — практично недоречним, якщо мова йде не про кафе у справжній дерев'яній будці.

Крісла із високими спинками

Надбання, що успішно поширилося серед багатьох кафе та ресторанів. Гадаєте, подібні крісла додають інтер'єру респектабельності і шику? Насправді, для ресторану, а тим більше кафе, це зайвий пафос, знаходитись у якому дискомфортно.

Крісла із високими стінками

Грубі металеві конструкції

Такі частини стилю також можна зустріти у багатьох сучасних закладах: труби, ніжки у столів та стільців. Колись хтось підглянув у популярних закладах за кордоном, де, до речі, так не роблять уже пару років, а ми все копіюємо.

Крейдові дошки

Погралися і досить. Пропонуємо залишити крейдові дошки тільки там, де вони насправді потрібні. Наприклад, дошки при виході на яких пишуть про спеціальні пропозиції в меню та міняють текст щодня. Але незрозуміло, навіщо, наприклад, така дошка із зображенням корови у ресторані авторської кухні, якщо це навіть не стейк-хаус. А найгірше — коли на крейдових дошках пишуть не крейдою, а фарбою.

Підробні надписи та граффіті

Псевдограффіті у багатьох проектах вважається фірмовим стилем. Часом виглядає досить по-дитячому. Краще покликати справжніх художників, а якщо ідея саме у тому, щоб зробити граффіті, то вуличних. Шматочок сучасного субкультурного мистецтва в інтер'єрі — додатковий плюс ресторану, якщо це підходить ідеології місця. Головна претензія до таких написів — у тому, коли це обман. Пародія на стиль, а не він сам.

Графіті у кафе

Перебір декору

Такий стиль, в принципі, ніколи і не був актуальним, проте ресторатори разом із дизайнерами і сьогодні продовжують доводити його до досконалості. Куди це годиться, коли на стіні кафе немає і живого місця, очі розбігаються від різноманітності кольорів і предметів, а на голову звисають, зачіплені на стелі канати.

Псевдодомашній стиль

Штампування та одноманітність у великої мережі — зазвичай так це і працює. Проте не менш грубих помилок допускаються часто і ті, хто ставиться до свого дітища, як до дуже дорогого та унікального. Усе бежеве, пастельне, на стінах тарілочки, картиночки, інакше їх і не назвеш. Ще обов'язковими є подушечки зі смішними і милими принтами та полиці з книгами.

Стільці Tolix

Самі стільці нічого, але стали занадто вже популярними. А у однакових пальто із сусідами нам же ходити не подобається.

Стільці Tolix

Читайте більше про різні заклади харчування - http://harchi.info/articles/zaklady-harchuvannya-yakyy-obraty.

А також, як підібрати зал для свята - http://harchi.info/articles/de-vidsvyatkuvati-urochistu-podiyu.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.