Наскільки щасливішою робить людину алкоголь

Вчені з Великобританії підрахували, наскільки щасливішою робить людину невелика порція алкоголю, допустимо, келих вина або пляшка пива.

Веселі люди п'ють пиво

Для цього дослідники скористались даними розробленого у Лондонській школі економіки мобільного додатку Mappiness – його користувачі декілька раз на добу оцінювали свій рівень щастя по стабільній шкалі і при цьому уточняли, чим вони у ті моменти займались — спілкувались з друзями, їли, дивились фільм, тощо.

У експерименті були задіяні більше 30 тис людей. Вияснилось, що у процесі споживання алкоголю рівень щастя збільшувався, загалом, на 10 балів. Причому він був вищий, якщо споживання спиртного відбувалось під час нудної монотонної роботи або тривалої поїздки, і нижче, якщо людина випивала алкоголь у компанії друзів. 

Дві склянки віскі

До речі, у ході експерименту підтвердилась давно відома властивість спиртного — відчуття щастя від алкоголю триває недовго і, згідно з оцінками користувачів додатку, не приводить до довготривалого росту задоволеності власним життям.

Келих вина

Про вплив алкоголю на організм людини читайте тут - http://harchi.info/articles/vplyv-alkogolyu-na-organizm-lyudyny.

А про те, чи можна отримати від спиртного користь, розкаже стаття - http://harchi.info/blogs/san-ayt-j/koryst-vid-alkogolyu-mif-chy-realnist.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.