Найбільш калорійні страви

 “Усе, що є прекрасного у цьому житті, або аморально, або незаконно, або приводить до ожиріння”, — казав Оскал Уайльд. Важко сказати, наскільки аморальним є горіховий пиріг або незаконною фуа-гра, але те, до чого вони приводять, очевидно. До вашої уваги найбільш калорійні страви та продукти і світі.

Горіховий пиріг

Ковбаса

Якщо ви думаєте, що ковбаса буває різною і є варіанти, які “можна трошки”, то ви поимляєтесь. “Легких” ковбас у природі немає. Роблять їх, зазвичай, з м’яса свинячої лопатки, а це одна з найбільш багатих на жир частин туші. Туди ж, у ковбасу, відправляється і жир — у читому вигляді. Результат очевидний: в одній скибочці ковбаси, якою ви вирішили поласувати, вміст шкідливостей зашкалює. Пам’ятайте: 100 г цієї смакоти може містити майже 30 г жиру. Це — якщо перевести у відсоткове співвідношення — більше, ніж у бургерах. Висновки робять самі.

Сендвіч з сиром та тунцем

Не страва, а обман. Ми зараз говоримо по ті варіанти сендвічу, які нам від щедрості душі пропонують деякі заклади. Формально тунець — здорова їжа, але. Розплавлений сир, який щедро закриває рибу, та хліб, плюч майонезні плями приносять свої плоди. Результат — майже 1500 калорій, 101 г жиру. Знову ж таки, такий сендвіч може бути зовсім безпечним, але тоді вам доведться робити його самостійно, або ж ретельно вибирати ресторан чи кафе.

Сендвіч з сиром та тунцем

Горіховий пиріг

Опасайтесь таких ласощів, тим більше, що їх часто можна зустріти у десертній карті багатьох закладів. Встояти, звісно, важко, але пам’ятайте, що шматок цього пирога, у якому зустрілись карамель та пекан, “подарує” вам 23 г жирів. А що ви хотіли від солодощів, багатих рослинними жирами і приготованих на вершковому маслі.

Бургер

Канонічний бургер, відомий під назвою Big Mac, містить 540 ккал. Причому слов’янським прихильникам всесвітньо відомого брегду фастфуду взагалі гріх жалітися — апгрейд Bag Mac на 30 калорій легше за оригінальну, американську версію. Зрештою, і це багато. Хоча, звісно, усе відносно. У “Вегасі” працює заклад з веселою назвою Heart Attack Grill. Місцевий хіт — супербургер вагою понад 1 кг. У його складі — 4 котлети, кожна по 250 г, 20 шматків бекону, 8 шматків сиру, 1 помідор та 1/2 цибулі. Тепер увага: калорійність цього монстра — майже 10 000 ккал.Коштує страва також немало, але якщо ви велика у всіх сенсах людина, є шанс непогано зекономити: згідно з правилами закладу клієнти, чия вага перевищує 160 кг, можуть харчуватися там безкоштовно. Умова тільки одна — усе, що ви замовили, потріббно з’їсти самостійно, без сторонньої допомоги. Оце уже дійсно Heart Attack.

Бургер

Куряча відбивна з вершковим соусом

Здавалось би, подумаєш, куряча відбивна. Однак щоб з курятини, загалом досить терпимого мяса з боку жирності, зробити апофеоз калорійності, потрібно використовувати паніровку, масло та сир. Тобто, кажучи конкретно, відбиваємо курочку, обвалюємо у сухарях, не забуваючи про майонез і яйця, і щедро від душі смажимо на маслі. І, само собою, поливаємо сирним соусом (або вершковим — що більше до смаку). І маємо, страва готова. Доза — 81 г жиру на кожну порцію.

Фуа-гра

Після простих бургерів згадаємо і про високу кухню. І не будемо обманювати себе на її рахунок, наївно вважаючи, що дорого — значить корисно. Особлива печінка качки чи гуся — не тільки смак, а й жир. 44 г жиру на 100 г фуа-гра — робіть висновки, перш ніж беретесь за цей справді смачний делікатес.

Фуа-гра

Молочний коктейль “Орео”

Шоколадний сироп, морозиво, печиво, жирне молоко — усе це входить до складу відомого коктейлю, який доступний і нам. “Збийте одну склянку молока з двома склянками ванільного морозива, додавги трохицукру. Далі вам залишається тільки розлити коктейль у склянки, полити шоколадним соусом та прикрасьте подрібненим печивом “Орео”. Як бачите, усе дуже просто і швидко”, — пишуть анонімні кулінари на численних форумах, і слова “все дуже просто і швидко” ніби шеріт демона-спокусника. Мілкшейк “Орео” і вправду диявольський напій, адже у ньому 2600 ккал. Будьте обережні.

Фондю 

Що таке сир? Молоко у концентрованому вигляді, тобто багато-багато жиру. Якщо ми розтоплюємо багато-багато сиру і потім поїдаємо це з хлібом, не треба думати, що роплати не буде. Буде — і прийде вона до нас у вигляді зайвих кілограмів. 50 г жиру — ось вона, ударна доза порції фондю. Нюанс у тому, що поняття порції стосовно фондю є дуже умовним. Просто знайте — жиру там багато.

Фондю

А про найекстремальнішу їжу розкаже стаття - https://harchi.info/blogs/san-ayt-j/nayekstremalnisha-yizha.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.