Незвичайні супи зі всього світу

5 квітня святкується Міжнародний день супу. Саме слово “суп” походить від французького soupe, а воно у свою чергу - від латинського suppa, що у перекладі означає хліб, розмочений у бульйоні.

Втім, зараз не про це. А про те, що у світі існує багато дивних рецептів супів, які не всі наважаться спробувати. Давайте більше про них дізнаємося.

Кібуру

Племінний суп кібуру у Танзанії робиться із солодких бананів, бобових та бруду. Так-так, саме бруду - того, що під ногами. Усі інгредієнти потрібно розбавити водою для однорідності, а для смаку потім ще додати гілки дерев. Через бруд суп має специфічний землистий присмак.

Суп кібуру

Суп із пташиних гнізд

Пташині гнізда широко використовуються у Китаї у кулінарії і косметології. Але оскільки пташині гнізда дуже важко здобути, то всі продукти з них продаються за дуже високою ціною. Якщо ви думаєте, що це просто кидають у каструлю ціле гніздо, ви глибоко помиляєтесь. Суп робиться зі слини птахів, якою вони будують гніздо, переплітаючи рідкі нитки протягом місяця. Саме гніздо розчиняють у воді та отримують клейкоподібну масу.

Суп із пташиних гнізд

Суп із кажанів

Цей суп готують на острові Палау. Через дефіцит м’ясних інгредієнтів на цьому острові кажани - не такий вже і рідкісний продукт на кухнях місцевих мешканців. Суп, до речі, варять не просто із тушок кажанів, вони у нього потрапляють навіть нещипаними та живцем. Суп, в принципі, має непоганий на смак, відразу може викликати тільки голова тварини, яку кладуть у тарілку у якості прикраси. Як у нас гілочку петрушки, наприклад.

Суп із кажанів

Менудо

Менудо - традиційний мексиканський суп, який у цій країні готується з особливої нагоди, зокрема як засіб від похмілля. Для його приготування потрібно від 7 до 10 годин. Суп вариться із шлунків корови з цибулею, кінзою, орегано, перцем чилі та кукурудзою. У результаті, як не дивно, виходить ніжний і смачний суп.

Суп менудо

Суп із пенісу тигра

Китай дивує різноманіттям незвичайних супів, і, до речі, використання статевих органів тварин для Китаю норма. Суп із пенісу тигра - найдорожча із цих страв, оскільки вбивство тигрів у Китаї карається смертною карою.

Суп із пенісу тигра

Кров’яний суп

Цей суп готують у В’єтнамі, його варять із сирої крові гусака, пташиних тельбухів, арахісу і трав. Суп заморожується, а їдять його охолодженим, коли кров має желеподібну консистенцію. Незважаючи на ризик заразитися пташиним грипом, у В’єтнамі ця страва залишається досить популярною.

Кров’яний суп

Суп із молочка тріски

Цей суп популярний у Японії. Для тих, хто не в курсі, молочко - то не молоко, а мішечок зі спермою риб. Ці мішечки опускають у киплячу воду і варять доти, доки консистенція супу не стане ніжною і кремовою. Японці щиро впевнені, що цей суп підвищує потенцію у чоловіків.

Суп із молочка тріски

А про незвичайні консерви читайте у статті - https://harchi.info/blogs/san-ayt-j/nezvychayni-konservy.

 



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.