Новий сорт дитячих бананів

Дослідники з декількох країн провели спільні дослідження, які дозволили створити корисний сорт дитячих бананів.

Банани

Розробка була створена вченими під керівництвом і за фінансової допомоги фонду родини Гейтсів. Група створила спеціальний корисний банан, який буде компенсувати дефіцит вітаміну А у дітей з бідних родин. Планується, що винахід вчених дозволить вирішити проблеми з поповненням нестачі вітамінів у дітей, у яких спостерігається дефіцит корисних речовин. Насамперед це  може допомогти дітям з бідних родин, які погано харчуються. Однак оновлені банани можуть стати рішенням цієї проблеми.

Кожного року у всьому світі приблизно 700 000 людей гине через дефіцит вітаміну А, вчені вирішили поповнити дефіцит корисної речовини. Для цього вони пропонують просто збільшити концентрацію цієї речовини у бананах.

Банани з підвищеним вмістом вітаміну А

Новий сорт банану є досить невибагливим, відповідно, зможе рости навіть у засушливій місцевості. Відомо, що вдосконалений сорт ззовні є абсолютно ідентичним звичайному банану, однак серцевина плоду золотисто-помаранчева. При цьому його смакові якості майже такі ж, як і у звичайного фрукту. Вчені впевнені, що у майбутньому цей банан стане дуже популярним.

А усі небезпеки нестачі вітамінів читайте у статті - https://harchi.info/articles/avitaminozy-symptomy-i-diyetoterapiya.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.