Основні помилки тих, хто худне

Спеціаліст з харчування Джекі Лінч розповіла читачам The Daily Mail, як уникнутти частих помилок та успішно схуднути.

Дівчина з вагою

По-перше, не слід відмовлятися від сніданку, обіду та вечері. Якщо ви будете це робити постійно, то порушите свій обмін речовин, що в результаті приведе до ще більшого набору ваги.

Річ у тім, що наша харчова поведінка визначається гормонами. Гормон лептин сигналізує мозку, що ви ситі, а гормон грелін — що голодні. Корткочасне голодування є помилкою, яка приводить до різкого падіння рівню лептину, що ще більше стимулює апетит.

Яєчня на сніданок

У результаті людина, яка пропустила сніданок, їсть протягом іншої частини дня більше, ніж та, яка нормально поснідала. Сніданок з високим вмістом білка — яйця, каша або цільнозернові пластівці з додаванням горіхів і насіння — дозволить надовго знизити рівень греліну і протягом всього дня тримати апетит під контролем.

Ще одна поширена помилка тих, хто сидить на дієті — занадто великі порції. Наприклад, стандартна порція пластівців не повинна перевищувати 30-50 г, але люди зазвичай накладають собі у тарілку набагато більше. Цілком можливо схуднути, просто скоротивши розмір порцій.

Велика порція салату

Окрім того, люди часто недооцінюють якість так званого “прихованого цукру”, який вони споживають разом з їжею. Річ у тім, що недостатньо просто відмовитись від солодкого чаю, булочок і тістечок. Такі, здавалось би, корисні продукти, як мед, фруктові соки, сухофрукти, містять дуже багато цукру, який провокує викид інсуліну та змушує організм робити “жирові запаси”. Тому краще їсти сирі фрукти. Вони містять не тільки багато фруктози, а й клітковини, яка допомагає їй засвоюватись.

Цукор

Ще одна помилка полягає у тому, що бажаючі схуднути повністю відмовлятися від продуктів з високим вмістом жирів та переходять на знежирені йогурти, молоко і тому подібне. 

Однак харчові жири не тільки не завадять вам схуднути, а й принесуть багато користі організму — збалансують гормональний рівень, підтримають роботу мозку та серця, допоможуть засвоїти вітаміни, тощо. Окрім того, у знежирені продукти виробники часто додають цукор, щоб покращити їх смак. А це тільки сприяє набору зайвої ваги.

Йогурт

Також, схуднути не вийде без виключення алкоголю - https://harchi.info/blogs/san-ayt-j/shudnuty-bez-vyklyuchennya-alkogolyu-ne-vyyde.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.