Пакети для овочів і фруктів, що очищують від пестицидів

Один із провідних світових супермаркетів Tesco організує серйозний контроль безпеки своїх продуктів. Cheil WW Hong Kong розробила для рітейлера спеціальні пакети для продуктів, які здатні очищувати їх від залишків пестицидів.

Овочі та фрукти

Інноваційна розробка діє наступним чином: внутрішнє покриття пакетів для овочів та фруктів за допомогою фотокаталізу руйнує шкідливі сполуки, і, як доведено, знищує токсичні хімічні речовини, у тому числі навіть пестициди. Покупці повинні просто помістити свої фрукти та овочі у пакети та виставити на світло на 3 години, щоб процес очищення міг закінчитися. Потім споживачі можуть промити свої фрукти та овочі і з’їсти їх без турбот.

Спочатку новинка з’явиться у Китаї, де у свій час було немало скандалів, пов’язаних з виявленням пестицидів у продуктах. При цьому дослідження Greenpeace показало, що до 90% усіх фруктів та овочів, які продаються у супермаркетах, містять шкідливі залишки пестицидів. Після випуску пілотної серії спеціальних пакетів у Китаї новинку збираються ввести у магазини Tesco по всьому світі.

Пакети для овочів і фруктів

Технологія схвалена Управлінням по контролю якості продуктів харчування та лікарських препаратів (Food and Drug Administration, FDA), і після тестування Tesco надіється почати продавати новинку у всіх своїх супермаркетах, що планується зробити у 2018 році.

Пакети з овочами та фруктами

А які в Україні вимоги до безпеки продуктів харчування читайте у статті - https://harchi.info/articles/bezpechnist-ta-yakist-produktiv-harchuvannya-derzhavni-vymogy.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.