Популярність вулканічного вина

Усе більшої популярності набуває вулканічне виноробство.

Виноград

Коли виноград для вина вирощується на схилах вулкану, який усе ще вивергає вогонь, дим та лаву. Вулканічне виноробство пов’язане з певними ризиками, але експерти стверджують, що вулканічне вино - не маркетинговий трюк.

Вулканічні грунти становлять всього лиш 1% від усієї світової поверхні, вони не дуже плодючі, але унікальний склад цих грунтів надає вулканічному вину складних земляних ароматів і підвищеної кислотності.

Вулканічна плантація

Вулканічний попіл є пористим, і при змішуванні з камінням створює сприятливе середовище для проникнення води через коріння. Потоки лави насичують грунт поживними речовинами, такими як магній, кальцій, натрій, залізо та калій.

У цьому році вулканічне вино стало новим трендом у гастрономії. Навесні у Нью-Йорку пройшла перша міжнародна конференція, присвячена вулканічному вину.

Вирощування винограду

І хоча вулканічне виноробство тільки починає набирати обертів, унікальне вино уже можна знайти в меню деяких ресторанів. Найбільше виробництво вулканічного вина поширене на Канарських островах (Іспанія), на Азорських островах (Португалія), у Кампанії (Італія), у Санторіні (Греція), а також в Угорщині, Сицилії та Каліфорнії.

Келихи з вином

А що таке айсвайн і як його роблять читайте у статті - https://harchi.info/blogs/san-ayt-j/kryzhane-vyno-aysvayn.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.