Поради для вдалого барбекю

Сезон виїздів за місто, пікніків та барбекю у самому розпалі. Приготувати усе на вищому рівні та приємно здивувати близьких допоможуть поради шеф-кухарів.

Безперечно, головна умова відмінного барбекю - хороша компанія: друзі, родина, можливо, колеги.

Родинне барбекю

Якщо ж говорити про складові пункти процесу, то ключ до вдалого барбекю - правильно вибране вугілля. Краще всього підходить те, яке довго горить при високій температурі - така обробка потрібна продуктам, щоб зберегти текстуру, колір та смак.

Вугілля для грилю

М’ясо краще брати у перевіреного м’ясника. Підійдуть свинячі реберця, відбивні з ягняти, яловичі стейки та натуральні сосиски. Маринад є не менш важливим - він відтіняє м’ясо та додає стравам пікантності. Спробуйте наступний рецепт: товчені помідори, кінза, часник, лайм, мед, перець чилі, оцет та сік лайма - залишіть м’ясо у цьому маринаді на ніч.

Стейк для грилю

Якщо ви хочете урізноманітнити барбекю, вибирайте тигрові креветки, стейк з тунця, лобстерів або цільного червоного луціана. Маринад можна використовувати такий же, як і для м’яса.

Креветки гриль

У якості гарніру ідеально підійдуть баклажани, цукіні, болгарський перець та томати, їх можна також відправити на гриль. Чудовий варіант - різноманітні салати, наприклад, з солодкою кукурудзи або картоплі, з ними барбекю стане повноцінним обідом чи вечерею.

Овочі гриль

У якості напоїв можна приготувати холодний чай з базиліком і полуницею, лаймом та імбирем або ж з малиною і м’ятою.

Холодний чай

Також цікавий варіант - фрукти на грилі. Для такої мети чудово підійдуть персики, сливи, банани, абрикоси та ананас. Трохи меду для карамелізації - і можна подавати десерт з ванільним морозивом та печивом.

Фрукти гриль

Вдало замаринувати м'ясо для барбекю допоможе стаття - https://harchi.info/blogs/harchadm/gotuyemo-marynady-dlya-shashlyku.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.