Поширення вегетаріанства в Україні з Vegan City

У Києві починає роботу проект Vegan City, засновники якого хочуть популяризувати в Україні ідею вегетаріанства і веганства.

У рамках проекту планується “розширювати вегетаріанство і веганство, оскільки це найбільш яскраві приклади етичності та екологічності життя”.

Заклад "Vegano hooligano"

“В Україні близько 2 мільйонів людей відмовились від продуктів тваринного походження. Ми вирішили створити онлайн-платформу, де люди зможуть знайти заклади, які підтримують їх етичний та екологічний вибір”, - кажуть засновники ініціативи.

Свій вибір вони пояснюють користю для екології і для здоров’я, наголошуючи, що “продукти тваринного походження включили у 1 та 2 групу канцерогенів нарівні з цигарками”.

“Плюс банальна етика. І справа тут не тільки у жахливих умовах, у яких знаходяться тварини на фермах. Убивство - це саме по собі негуманно”, - кажуть засновники Vegan City.

Веганський салат

У рамках проекту планується створити онлайн-карту з ресторанами, які або вже працюють з виключно вег-меню, або підтримають ініціативу і введуть у себе окреме повноцінне меню для усіх, хто дотримується вегетаріанства та веганства.

До речі, ініціативу Vegan City вже підтримали близько тридцяти київських закладів.

Вегетаріанський ресторан

А у яких випадках слід відмовитись від вегетаріанства читайте у статті - https://harchi.info/blogs/san-ayt-j/u-yakyh-vypadkah-slid-vidmovytys-vid-vegetarianstva.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.