Протистояння веганів і м'ясоїдів

Протистояння веганів та м’ясоїдів досягло свого апогею. У Франції м’ясники просять владу захистити їх від противників м’яса на законодавчому рівні.

Федерація м’ясників Франції написала листа владі з особливим проханням захистити їх від агресивно настроєних веганів. Вегани, на думку м’ясників, прагнуть “покласти кінець традиційній м’ясній культурі країни”.

М'ясоїд

Веганський терор

Представники Федерації м’ясників заявляють, що їх магазини закидають камінням та розписують антим’ясними гаслами. За останні декілька місяців 15 магазинів облили штучною кров’ю. У листі голова Федерації Жан-Франсуа Гіхард зазначив, що такі напади є одною з форм тероризму.

“Це терор, який ці люди хочуть посіяти, маючи на меті викорінити цілий пласт французької культури”, - каже Жан-Франсуа Гіхард.

На думку Гіхарда, вегани хочуть “нав’язати величезній кількості людей свій спосіб життя або навіть свою ідеологію”. При цьому вегетаріанці і вегани становлять усього 3% населення Франції.

Веган і м'ясоїд

Суд над веганом

Це далеко не перший випадок, коли народ виступає проти веганів. Навіть якщо не заглиблюватися в історію та подивитися новини за 2018 рік.

Нещодавно у тій же Франції, наприклад, судили вегана, який радів загибелі м’ясника. Справа була у березні, коли відбулося вбивство м’ясника в одному з супермаркетів міста Треб. Хлопець, який обробляв м’ясо, загинув під час терористичної атаки. На що активіст із захисту прав тварин написав у себе на Facebook: “Отже, ви вражені тим, що вбивцю вбили терористи. А я ні. У мене нульове співчуття до нього, у цьому є справедливість”.

Це повідомлення викликало хвилю критики у соцмережах та численні скарги, і автор пізніше видалив його. Але прокурори все рівно вирішили висунути хлопцю звинувачення у схваленні тероризму. Подібне звинувачення, до речі, можуть висунути будь-кому, хто підозрюється у схваленні тероризму або позитивно його коментує. А такі дії в інтернеті згідно із французькими законами можуть каратися ув’язненням до 7 років та штрафом у розмірі до 100 тисяч євро.

Овочі у супермаркеті

Підірвати м’ясну лавку

Пару інших випадків відбулося у Британії. Поліція графства Кент приступила до розгляду позову від м’ясника з міста Ашфорд: він поскаржився на веганів, які погрожували підірвати його лавку. Чоловік розповів про погрози, які він почав отримувати, а також про численні негативні відгуки про свій заклад в інтернеті.

“Це було абсурдно: погані відгуки залишали навіть люди з Австралії. Вони не тільки лякають своєю фізичною розправою, а й намагаються зруйнувати мою репутацію”, - поскаржився м’ясник.

У травні цього року на вітрині його лавки вегани залишили графіті: “Досить вбивати тварин! Стань веганом!” Після цього м’яника попередили, що якщо він не закриє магазин, активісти розіб’ють усі вікна та закидають заклад коктейлями Молотова. Поліція тримає цю справу на контролі.

М'ясо та броколі

Соєві млинці для дитини

Інша історія відбулася у британському Брайтоні, де дієтологи розкритикували вегана Лідію Бевес. Лідія усе життя не їсть м’ясо і вже 4 роки дотримується суворої веганської дієти. Свого малолітнього сина вона також принципово не годує м’ясом. Зі слів жінки, її дитина абсолютно здорова, і у неї чудовий апетит, вона їсть все: від млинців на соєвому молоці до каррі з нуту.

Але дієтологи дотримуються протилежної думки. Вони стверджують, що попри те, що дослідження довели користь веганської дієти у попередженні проблем з серцем та діабету, дітей не слід повністю позбавляти продуктів тваринного походження. Оскільки це загрожує проблемами з розвитком та здоров’ям через нестачу корисних вітамінів і мінералів.

Дитина їсть морквяне пюре

А більше про поширення веганства та вегетаріанства в Україні розкаже стаття - https://harchi.info/blogs/san-ayt-j/poshyrennya-vegetarianstva-v-ukrayini-z-vegan-city.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.