Пивний маринад для м'яса зменшує ризик розвитку раку

Вчені радять маринувати м'ясо у пиві для захисту від раку. Вчені вияснити, що пиво у якості маринаду допомагає зменшити ризик розвитку раку, що виникає при споживанні червоного м'яса.

У процесі експерименту вчені 4 години (за цей час припиняються хімічні реакції на поверхні м'яса) маринували свинину у 3 різних типах пива: лагер, безалкогольний лагер та чорне пиво. Потім свинина була приготована на грилі до повністю просмаженого стану.

 Пивний маринад для м'яса

Експеримент показав, що усі види пива зменшили рівень вмісту 9 типів поліциклічних ароматичних вуглеводнів, які формуються при приготуванні м'яса за високих температурах. Зроблені раніше дослідження свідчили, що споживання цих вуглеводнів та ризик виникнення раку взаємопов'язані. Найбільш дієвим у боротьбі з ними виявилось чорне пиво — воно зменшило кількість поліциклічних ароматичних вуглеводнів у 2 рази, а найменш ефективним — безалкогольне пиво. На думку вчених, такий вплив на м'ясо чинять наявні у пиві антиоксиданти.

М'ясо на грилі

А про те, як визначити ступінь готовності м'яса за допомогою руки розкаже інфографіка - http://harchi.info/articles/vyznachayemo-stupin-gotovnosti-myasa-infografika.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.