Ресторани Michelin

У ресторанному світі немає вищого визнання, ніж зірка відомого гастрономічного рейтингу Michelin. Шеф-кухарі готові усе життя йти до цієї нагороди. Тільки найкращі ресторани з найвищим рівнем кухні добиваються її та пишаються нею, як спортсмени - олімпійським золотом. Цих чемпіонів інспектори гіду розшукують по всьому світу - від столиць до селищ.

Alma

Лісабон, Португалія, одна зірка

Щоб потрапити у цей невеликий і дуже престижний ресторан, слід замовляти столик за декілька тижнів. Але і з підтвердженим бронюванням вам доведеться дзвонити у двері, перш ніж зайти у зал Alma і насолодитися кухнею Енріке Са Пессоа. Витончений смак, складні техніки і кращі продукти - її основа, а мандрівки навколо світу, пристрасна любов до Азії та знання традиційної португальської кухні - її натхнення. Новеньким пропонують 4 сети: Costa A Costa (тут все про море), Alma (улюблені страви шефа), Origens (інтерпретація португальської кухні) і Caminhos (експерименти на теми кухонь світу). Постійні гості замовляють a la cart.

Alma Лісабон

Adrian Quetglas

Пальма-де-Майорка, Балеарські острови, одна зірка.

Свіжість, легкість та яскравість середземноморської кухні Кетглас помножив на винахідливість, і цей рецепт приніс йому гучний успіх. У ресторані на Майорці він подає їжу тільки сетами, окрім яких нічого іншого замовити не можна. Так простіше оцінити гастрономічність стилю кухаря.

Adrian Quetglas Пальма-де-Майорка

Tim Ho Wan

Гонконг, Китай, одна зірка

Два гонконгських шефи (один із них до цього працював на відміченому трьома зірками ресторані Lung King Heen готелю Four Seasons) об’єднались у 2009 році, щоб відкрити крихітну, усього на 20 місць, закусочну з дім-самами. Їх закуски виявились настільки хорошими, що рік по тому вони заробили свою власну зірку Michelin. Зараз це величезна мережа з 39 ресторанів у 9 країнах, але скрізь досі незмінними залишаються дві речі: низькі ціни (Tim Ho Wan часто називають найбільш доступним мішленівським рестораном у світі) і неймовірний смак бананів зі свининою барбекю. Скоринка цих парових пиріжків хрустка та солодка через особливу гразур, а начинка солонувато-солодка, соковита та ніжна. Ці пиріжки у ресторані називають одним із “Чотирьох Небесних Правителів”. Три інших - яєчний бісквіт на пару, обсмажений на пательні пиріг з турнепсу та схожі на каннелоні роли із тофу з фаршем зі свинини та креветок.

Tim Ho Wan Гонконг

Daniel Berlin Krog

Сконе-Транос, Швеція, одна зірка

Ресторан шефа Даніеля Берліна знаходиться у крихітному селищі у годині їзди від Мальме, але користується популярністю у мешканців всієї країни та мандрівників-гурманів. Даніель є справжньою зіркою скандинавської гастрономії, разом з іншим шведом, Магнусом Нільсоном, він представляє тих рестораторів і шефів, для яких “свіжі продукти” - це все, що зірвано півгодини тому у городі або саду, що знайдено у лісі, виловлено у морі та озерах, здобуто на полюванні. Даніель пристрасний мисливець, дичина у його ресторан поступає прямо з лісу. Його ідеологія:  не продукти потрібно везти здалеку у ресторани, а, навпаки, клієнтів - поближче до продуктів. У 2016 році, коли гід Michelin у Скандинавії вийшов за межі міст, сільський Daniel Berlin Krog отримав свою зірку у числі перших. У ресторані, окрім самого Даніеля, працюють його батько (він вивчився на сомельє, щоб допомагати сину) і мати (вона готує деякі традиційні закуски, наприклад, пече млинці). Так що ресторан Daniel Berlin Krog - бізнес у вищій мірі родинний.

Daniel Berlin Krog Сконе-Транос

Nerua

Більбао, Іспанія, одна зірка

Шеф ресторану Хосеан Алія - один із найвідоміших шеф-кухарів Країни Басків, володар зірки Michelin і 56-го місця у топ-100 кращих ресторанів світу The World’s 50 Best Restaurants. Він розширив межі традиційної іспанської кухні і продовжує робити це кожного дня. Томати, ароматні трави і сік каперсів, консоме з креветок з кокосовим желе та каррі, язик ягняти з кремом зі смаженої цвітної капусти з хересом - його страви вважаються взірцем мінімалізму і водночас офіційно визнаються найбільш гарними та артистичними. Не дарма ресторан Хосеана Алія знаходиться у музеї Гуггенхайма. Спробувати їжу Алія без зіркової оцінки можна і у кафетерії музею, отримаєте не менше задоволення.

Nerua Більбао

Ristorante Cracco

Мілан, Італія, дві зірки

Іменний ресторан одного із суддів у італійській версії “МастерШефу”, а також ведучого “Пекельної кухні” Карло Кракко входить у число найкращих у світі. Кракко відомий як лідер нового покоління прогресивної кухні. Саме Карло навчив італійців любити традиційні італійські страви, представлені у досить нетрадиційній авторській подачі. Йому належать рецепти звареного у томатній воді різотто з морепродуктами і спагетті з яєчних жовтків. Уже їх достатньо, щоб зрозуміти: Кракко готує так, щоб розуміли складне, але не нехтує простим. Його кухню характеризують легкість, еффектність і виваженість подачі, досконалість поєднання простих, але далеко не нудних інгредієнтів, витонченість та віртуозність.

Ristorante Cracco Мілан

Le Cinq

Париж, Франція, три зірки

Ресторан у розкішному готелі George V Four Seasons у декількох кроках від Єлисейських полів пишається бездоганним сервісом. Елегантний зал у сірому та золотому стає ідеальною декорацією для видатної кухні Крістіана Ле Скера, у якій класичні французькі традиції зустрічаються з відточеною сучасністю у пошуках глибини смаку і текстур. У своїй роботі Ле Скер багато у чому опирається на пам’ять дитинства, проведеного у Бретані, і черпає натхнення у перемінних впливах моди. Особлива гордість ресторану - винний льох. На глибині 14 метрів, у колишньому кар’єрі, каміння якого слугувало для будівництва Тріумфальної арки, зберігається понад 50 000 пляшок кращих вин світу.

Le Cinq Париж

Osteria Francescana

Модена, Італія, три зірки

Ресторан Массімо Боттури у минулому році був на першому місці, а в цьому році займає другу позицію рейтингу “50 кращих ресторанів світу” (World’s 50 Best Restaurants). Щоб потрапити сюди, потрібно вистояти віртуальну чергу: у календарі вже немає жодного місця на осінь, а резерв на грудень відкриється з дня на день. Боттура - жива легенда світової гастрономії. Його називають людиною, яка заново винаходить італійську кухню, звичним продуктам шеф знаходить зовсім несподіване застосування. Надихаючись музикою та мистецтвом, Боттура розповідає про історію, живопис, політику і географію, майстерно “упаковуючи” слова у страви з артистичною подачею.

Osteria Francescana Модена

Більше про те, що значить бути рестораном Michelin розкаже стаття - https://harchi.info/blogs/san-ayt-j/shcho-take-mishlenivski-zirky-i-restorany



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.