Робот для доставки піци та пива

Роботів-курєрів для доставки посилок або покупок з інтернет-магазинів тестують уже давно, але інженери подумали і про більш специфічний спектр товарів.

На заході Software For Artists, який пройшов у Нью-Йорку, був представлений Fundroid (або скорочено Funnie), який був сконструйований для доставки пива та піци. Він сам відправився у найближчу піцерію та магазин, зробив замовлення, оплатив та доставив покупки гостям виставки. Таким чиномтехнології тут пішли трохи далі — тестовані ріаніше роботи-курєри призначені тільки для доставки уже оплачених товарів.

Піца та пиво

Однак, як кажуть у компанії Pioneer Works, що розробила робота, у них немає планів щодо широкого виробництва Funnie. Вони зібрали цього робота, щоб показати, що роботехніка — це справджнє мистецтво, і при цьому веселе.

Funnie на перший погляд схожий на скульптуру, зібрану зі знайдених на смітнику запчастин. Краще всього виглядає його голова, зроблена з абажуру та оснащена надрукованими на 3D-принтері очима. У голові приховується камера, яка сканує навколишній простір і допомагає роботу знаходити дорогу та входити у двері магазинів. Поки він не може підніматися по сходах, тому йому потрібна допомога, щоб увійти туди, де немає пандуса або є високий поріг. Заклади, куди Funnie відправився за покупками, були попереджені, що роботу потрібна допомога.

Робот Funnie

Окрім того, поки людям потрібно натискати кнопку, щоб дати роботу зрозуміти, що потрібно перейти до наступного етапу — наприклад, привітатися або зробити замовлення. Можливо, можна було б зробити робота Funnie розумнішим, обладнавши його датчиком ваги або, наприклад, системою розпізнаваня облич, але він і так достатньо розумний для робота, зібраного за 2 місяці. Гроші у робота зберагіються у коробочці розміром з конверт, яка відкриваєтсья після того, як Funnie робить замовлення (а потім він каже “Залишіть решту собі” і закриває коробочку). 

Увійшовши до магазину, робот (після того, як хтось натисне кнопку) замовляє піцу або пиво. Необхідно відмітити, що зібраний Funnie на базі старого ноутбуку з Windows 95. Чому? Тому що системі Windows 95 уже виповнився 21 рік, а значить вона може легально купувати пиво).

Робот Funnie

А про першого у світі робота барісту читайте у статті - https://harchi.info/blogs/san-ayt-j/robot-shcho-robyt-kavu-cafex.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.