Розпізнавання інгредієнтів страви по фото

Вчені з Массачусетського технологічного інституту розробили нейросітку, яка визначає список інгредієнтів і рецепт приготування страви, базуючись лише на її фотографії.

Дослідники завантажили у базу Recipe1M понад мільйон рецептів і майже мільйон зображень. Потім спеціалісти вчили нейросітку правильно визначати інгредієнти страв за їх фотографіями.

Інгредієнти

У результаті вчені створили інтерфейс Pic2Recipe. Користувачам достатньо завантажити фотографію будь-якої страви, щоб отримати список її інгредієнтів. Однак поки нейросітка може правильно визначити інгредієнти тільки нескладних страв. Краще всього вона справляється з випічкою, оскільки таких рецептів з кулінарних сайтів у базі виявилося найбільше. Наприклад, до зображення з тарілкою печива нейросітка запропонує список інгредієнтів з борошна, яєць та масла. Гірше вона розпізнає продукти, з яких зроблені смузі і роли. Загалом, нейросітка вірно визначає рецепт у 65% випадків. Також нейросітка поки не може точно визначити спосіб приготування страви, наприклад, тушкували цибулю чи смажили.

Додаток Pic2Recipe

“Ми розраховуємо, що у результаті люди зможуть користуватися покращеною версією алгоритму, щоб стежити за раціоном харчування протягом доби і визначати точну кількість калорій у конкретних стравах”, - повідомив один із авторів дослідження Хамед Хаддаді.

Фотографування їжі

А цей мобільний додаток допоможе харчуватися правильно - https://harchi.info/blogs/san-ayt-j/mobilnyy-dodatok-dlya-zdorovogo-harchuvannya-impulsepal.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.