Секретні інгредієнти шеф-кухарів

У запасі будь-якого кухаря є набір секретних інгредієнтів, які роблять смак фірмових страв таким, про який можна лише мріяти. У кожного повинні бути свої таємниці, особливо коли мова йде про таку тонку матерію, як кулінарія.

Уся справа полягає у непомітних дрібницях, про які можна не згадувати, але саме вони стають визначальними факторами смаку та створюють унікальний букет, який розкривається несподіваними поєднаннями.

Давайте поглянемо на інгредієнти, які найчастіше зустрічаються у більшості рецептів, втім, зазвичай, не виносяться у перші стрічки рецептів, хоча і мають величезний вплив на смак страви.

Анчоуси

Ці маленькі рибки не отримують достатньої уваги. Їх солонуватість і своєрідний присмак здатні добре розбавити букет смаків. Анчоуси чудово підійдуть до італійських страв.

Рисові пластівці

Паніровка з рисових пластівців замість звичних сухарів додасть страві повітряності та відтінить смак завдяки своїм чудовим гарнірним властивостям.

Рисові пластівці

Бальзамічний оцет

Абсолютно не таємний інгредієнт, який зможе зробити смак будь-якого соусу для м’яса більш насиченим. Окрім того, він чудово підходить і до солодощів.

Лавровий лист

Одного листочка достатньо, щоб додати благородного присмаку супам і тушкованим стравам.

Лавровий лист

Кедрова олія

Однієї ложки достатньо, щоб надати багатого горіхового смаку будь-якій страві. Особливо добре це працює з м’ясом та овочами.

Тростинний сироп

Чиста солодкавість у рідкому вигляді підходить для кави, молочних коктейлів та інших напоїв.

Тростинний сироп

Селера

Додайте у салат селеру разом з петрушкою та листям салату і отримайте зелену вітамінну суміш, надзвичайно багату на корисні мікроелементи.

Чилі-порошок

Мати баночку чилі-порошку на кухні - хороша практика, особливо для приготування цілої курки на грилі або у духовці. Просто натріть ним курку і ставте смажитися.

Чилі-порошок

Коріандр

Спробуйте використовувати свіжу кінзу замість базиліку в песто та додайте цей соус у пасту. Ви будете здивовані незвичайним смаком.

Кориця

Краща добавка до солодощів та випічки іноді є доречною і для гострого м’яса та мексиканської кухні. Кориця може додати цікаві нотки соусам, рагу та іншим стравам.

Кориця

Лимонна кислота

Невелика кількість лимонної кислоти здатна посилити смак багатьох інгредієнтів, зокрема у мусах, джемах та інших солодощах.

Сухарі та грінки

Використання сухарів і грінок у кулінарії часто має виключно декоративну роль, але без них не обійтись у великій кількості рецептів.

Сухарі

Діжонська гірчиця

Це кращий соус для сендвічів і більшості канапок, тому завжди майте у запасі одну чи дві баночки цієї чудової гірчиці.

Жовта гірчиця

Чудовий соус, який може замаскувати помилки кулінара.

Гірчиця

Кріп

Свіжий кріп надасть будь-якій страві нові нотки смаку, бо він поєднується з усім - від яєчні до бурякового салату.

Рибний соус

Рибний соус пасуватиме до суші, страв приготованих у воку, та до будь-яких інших, де часник відіграє основну роль.

Рибний соус

Устричний соус

Чудове доповнення до азійських супів, пасти з морепродуктами та багатьох інших страв.

Часник, імбир і зелена цибуля

Поєднання інгредієнтів працює настільки сильно, що ви будете здивовані цьому неймовірному смаку. Сам Вольфганг Пак - знаменитий австрійський шеф-кухар і ресторатор - додає цю трійку майже в усі страви, окрім десертів.

Часник, імбир і зелена цибуля

А про ідеальні інгредієнти для приготування салату читайте тут - https://harchi.info/blogs/san-ayt-j/idealni-ingrediyenty-dlya-salatu.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.