Ще одна перевага білкової дієти

Популярна білкова дієта, як виявилось, не тільки сприяє втраті зайвих кілограмів, а й покращує сон у дорослих, що мають зайву вагу або ожиріння і дотримуються дієти. До такого висновку прийшли вчені з Університету Перью (США).

Спеціалісти факультетів харчування та статистики провели серію досліджень. У першому, пілотному, приймали участь 14 добровольців, у другому — 44 дорослих з ожирінням та зайвою вагою. У ході другого дослідження учасників розділили на 2 групи, одна з яких дотримувалась дієти з нормальним вмістом білка, а інша — з підвищеним. Більше ніяк розроблені для учасників дієти не відрізнялись.

Через 3 тижні, які були необхідними, щоб організм добровольців адаптувався до нового раціону, представники кожної з груп протягом 16 тижнів отримували по 0,8 або 1,5 г білка на кг ваги залежно від групи. Під час проведення дослідження вчені щодня оцінювали якість сну учасників за допомогою опитувань. Виявилось, що люди, які сиділи на дієті з підвищеним вмістом білка, не тільки знизили вагу, а й стали краще спати після 3 місяців дотримання особливого раціону.

Зі слів одного з авторів дослідження, Цзіна Чжоу, це особливо важливо, оскільки у людей з зайвою вагою часто виникає метаболічний синдром, який супроводжується не тільки порушенням обміну речовин, а й поганим сном. Таким чином, білкова дієта здатна покращити якість життя людей, не тільки допомагаючи знизити вагу, а й виспатись. 

У ході дослідження вчені помітили, що білкова дієта, окрім зниження ваги та покращення якості сну, сприяє спалюванню жирів в організмі, збереженню м'язової маси та зниженню тиску крові.

Білкова їжа

Чим загрожує хронічне недосипання для травлення, читайте у статті - http://harchi.info/blogs/san-ayt-j/hronichne-nedosypannya-zagrozhuye-ozhyrinnyam.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.