Що буде, якщо ви відмовитесь від цукру?

Перш за все, давайте розберемося, що мається на увазі під виключенням цукру із раціону. Безперечно, виключити усі продукти, що містять цукор, нереально: цукор є у складі стількох продуктів, що раціон харчування став би дуже бідним, і жодної користі це б не принесло.

Проте, намагатись слідувати рекомендаціям ВОЗ, яка закликає зменшити кількість цукру так, щоб організм отримував за його рахунок не більше 5% від загальної кількості калорій на добу — цілком виконувана ціль. Щоб її досягти, вистачить перестати цукрувати напої, відмовитись від магазинних соків та вод, та, звісно, зменшити споживання солодощів.

І ось як відреагує ваш організм.

Більше енергії та здоров'я

Як відомо, що цукорджерело глюкози, яка використовується нашим організмом як паливо для отримання енергії. Якщо рівень цукру у крові є низьким, то ми відчуваємо втому, виснаження, а у запущених випадках трапляються і втрати свідомості. Проте, не менш ризиковим є і підвищений рівень цукру у крові, чим страждають практично усі солодкоїжки. Це призводить до порушень обміну речовин, а, також, виділення токсичних продуктів обміну, які спричиняють отруєння усього організму та різкому зниженню працездатності.

Різні види цукру

Стабілізація ваги

Одразу після обмеження кількості цукру, починають втрачатися зайві кілограми. І основна заслуга тут не тільки у тому, що цукор є безпосереднім постачальником калорій. Частіше всього він знаходиться у і так висококалорійних продуктах: випічці, кондитерських виробах, фаст-фуді, молочних десертах, тощо. Їх обмеження дозволить легко та природно позбуватися від зайвих кілограмів.

Цукор-рафінад

Нормалізація роботи кишечнику

У той час, як мозок насолоджується черговим тістечком або цукеркою, травний тракт усе відпрацьовує. Адже розщеплення цукру проходить саме у кишечнику, а його надлишкова кількість призводить до порушення роботи травних ферментів. Відмовившись від цукру та замінивши його на продукти із підвищеним вмістом клітковини, ви помітите, що кишечник почав працювати, як годинник.

Білий та коричневий цукор

Позбавлення від постійної тяги до “чогось солоденького”

Залежність від цукру за механізмом дії дуже схожа на наркотичну. Їсте цукерку — мозок відчуває насолоду —рука тягнеться за наступною. І тривати може це доти, доки у зоні досяжності солодощі не закінчаться. Хороша новина у тому, що припинити це досить просто. Як тільки раціон буде звільнено від зайвого цукру, то солодкого вам хотітиметься усе менше і менше, а незабаром ви і взагалі будете зі здивуванням дивитися на людей, які поглинають гори солодкого і не можуть зупинитись.

Печиво

Пізнання справжнього смаку продуктів

Ви вибагливо обираєте вишуканий сорт чаю, а потім кладете у горнятко декілька ложок цукру? Вважаєте себе знавцем кави, але не можете його пити непідсолодженим? Якщо відповіді на ці питання є ствердними, то на вас чекає розчарування — адже справжнього смаку цих напоїв ви, напевне, і не знаєте. Як і більшості інших продуктів., які прийнято щедро доповнювати пристойною кількістю цукру. У перший час вам може бути незвичним смак знайомих продуктів, але пройде близько 2 тижнів, і ви будете згадувати своє минуле “солодке” життя як страшний для вашого організму сон.

Цукор-пісок

Ну як, готові відмовитися від цукру?



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.