Що потрібно знати про каву з рослинним молоком

Рослинне молоко досить швидко набуло популярності серед адептів ЗСЖ, які відмовились від лактози. Однак у прихильників кави та чаю вівсяне, соєве та горіхове молоко все ще викликають багато питань. Давайте з’ясуємо, як правильно підібрати рослинне молоко до улюблених напоїв.

Тренд на рослинне молоко замість тваринного набирає обертів. Це пояснюється тим, що все більше людей стають вегетаріанцями або прихильниками ЗСЖ, до того ж у деяких людей розвивається непереносимість лактози.

Рослинне молоко

У будь-якому супермаркеті США зараз можна зустріти понад 10 різновидів одного смаку рослинного молока, з різними відтінками, з цукром чи без. У нас поки не такий багатий вибір і мало якісних брендів, до того ж не все представлене молоко смачне. Але оскільки люди мотивовані здебільшого здоровим способом життя, то смак рослинного молока стає менш важливим, ніж його користь для організму. Втім, це неправильно. Смак молока є важливим.

Смак кави напряму залежить від якості рослинного молока. Для кав’ярні це не тільки смак, а й можливість його професійного використання, важливо, як молоко збивається, напої повинні бути не лише смачними, а й естетичними. Є таке молоко, яке не збивається, покривається бульбашками, його неможливо грамотно додати у каву, напій виходить несмачним та негарним. Слід завжди дивитися, як молоко взаємодіє з кавою. У кави є свої кислоти та певна реакція на молоко. Кава з рослинним молоком, звісно, набуває смакових відтінків того молока, яке у нього додали, чи то нотки кокосу, мигдалю або сої, але залишається насиченим і багатим на смак, якщо молоко якісне. Позаяк професійне якісне молоко не робить напій менш смачним або менш “кавовим” на смак.

Складно точно сказати, що до конкретного виду кавового напою підходить конкретне рослинне молоко. Бувають рідкі виключення, наприклад, какао: там є шоколад, а він не дуже добре поєднується з мигдалевим або соєвим молоком. Можна поекспериментувати зі смаками, тому рекомендації часто неактувальні. Головне, щоб кава була добре приготована, а у молока була гарна якість. Якщо воно погано збивається, недостатньо щільне, то напій буде несмачний.

У будь-якому рослинному молоці є невелика кількість цукру. Якщо прибрати цукор, то кава з рослинним молоком буде не такою яскравою. У такому випадку більше підходить соєве молоко, воно не впливає на насиченість смаку, навіть якщо цукру немає.

Кава з рослинним молоком

Матча лате

  • Матча - 2 г.

  • Кокосове молоко - 180 мл.

Змішати матча з невеликою кількістю гарячої води. Збити кокосове молоко і влити в отриману раніше рідину. Якщо хочеться солодкавості, можна додати кленовий сироп - це чудова альтернатива цукру.

Матча лате

Лате з куркумою

  • Рослинне молоко - 240 мл.

  • Куркума - 1 г.

  • Мед - 5-10 г.

  • Кориця мелена - за смаком.

Налити у каструлю молоко та підігріти його до 70-75 градусів, не доводячи до кипіння. Далі додати куркуму, корицю, мед. Усе ретельно перемішати і налити в горнятко.

Лате з куркумою



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.