Що приготувати у спеку та дощ

Літо у цьому році трохи дивне - то спека стоїть така, що немає чим дихати, то зливи йдуть такі потужні, що міста України перетворюються у Венецію, і соцмережі майорять мемами на цю тему.

У спеку їсти особливо не хочеться, а під час дощу - нічого іншого не залишається, як засісти вдома з новим серіалом і похрустіти чимось смачненьким. А так як ніхто не може вгадати, яка погода буде у суботу або неділю (прогнозам погоди ми також сильно не довіряємо - вони на стільки разів підводили!), давайте запасемося ідеями на всі випадки життя.

Приготування їжі

Якщо раптом спека

Якщо у вихідні вам несподівано застане спека (таке трапляється, бува, у серпні), радимо готувати легкі страви. На сніданок їсти молочні продукти. Молоко, йогурт, натуральний кефір, закваски і домашній сир - з цього можна приготувати багато смачних легких страв. Також з легкого радимо приготувати салати - наприклад, з грушею (якраз сезон). До речі, заправку до салату також можна приготувати самостійно, зовсім не обов’язково купувати її у магазині.

Салат

На обід радимо приготувати якийсь холодний суп. Борщ з пампушками - це, звісно, завжди гарна ідея, але коли за вікном 30+, це не варіант. Окрошка (як на квасі, так і на кефірі), гаспачо, огірковий суп та холодний крем-суп з буряка - усе це стане чудовою альтернативою гарячим супам, бульйонам і борщу.

Із напоїв радимо приготувати холодну каву або лимонад. Якщо хочете чогось алкогольного, зробіть сангрію - хоч на червоному, хоч на білому, хоч на ігристому вині. А на десерт приготуйте сорбет з улюблених фруктів та ягід.

Холодна кава з молоком

Якщо раптом дощі

Якщо ж на вихідних за вікном вода і сирість, радимо зігріватися більш ситними стравами. Наприклад, макаронами. Вони хороші тим, що з ними можна експериментувати як завгодно, навіть маючи у холодильнику мінімальний набір продуктів.

Прихильники піци можуть також поекспериментувати з начинками і приготувати улюблену страву. До речі, вдома піцу можна приготувати не гірше, ніж у ресторані.

Піца

Любите індійську кухню? Готуйте каррі. Наприклад, каррі з картоплею та арахісом, каррі з сочевицею або каррі з нутом і кіноа. Індійські страви - пряні і перчені - чудово зігріють вам у дощовий літній день (звучить абсурдно, але таке життя!).

Хочете м’ясо? Приготуйте курку - є багато рецептів, які не займуть у вас не більше півгодини. Не їсте м’яса? Не питання, приготуйте щось вегетаріанське, варіантів також багато.

Каррі

А що ще приготувати у спеку читайте тут - https://harchi.info/blogs/san-ayt-j/shcho-prygotuvaty-u-speku.

А рецепти різних страв шукайте та обирайте тут - https://harchi.info/recipes.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.