Що таке моктейль

Українці дуже полюбляють модні слова. Мітболи смачніші за тефтелі, паста користується більшим попитом, ніж макарони, а фраппе є популярнішим за каву з льодом.

Наступним модним словом після смузі, боулів та пітакі з хумусом стане моктейль - популярний напій в Америці. У США бум на нього уже пройшов, зараз моктейлі - це вже частина американської культури. До нас цей тренд тільки заходить і найближчим часом - точно вам кажемо - це слово буде у меню усіх хіпстерських місць Києва.

Отож, давайте дізнаємося, що таке ці моктейлі і з цим їх п’ють.

Айс кава

Що таке моктейль

Якщо вам у якомусь барі будуть розповідати якісь високі речі про незвичайні поєднання у моктейлях, біжіть з цього бару геть. Моктейль - це звичайний безалкогольний коктейль. Його назва з англійської перекладається як mock - підробний та cocktail - коктейль.

В Америці моктейлями називають усі напої, які містять менше 0,5% спирту. Безалкогольне пиво та вино також потрапляють у категорію моктейлів, хоча безпосередньо моктейлі - це напої з декількох інгредієнтів, які не містять алкоголю. У деяких країнах моктейлі називаються “вірджин” - тобто цнотливий. Тобто без алкоголю. Вірджини мохіто, вірджин “Бладі Мері” - це все моктейлі.

Ягідний моктейль

Види моктейлів

Залежно від складу моктейлі поділяються на декілька видів.

  • Фліп збивається у шейкері протягом 1 хвилини і, як правило, містить у складі жовтки, сироп з фруктів або ягід, молоко та лимонад. Подається у келихах для шампанського.

  • Коблер готується у склянці, яку на ⅔ заповнюють товченим льодом, а зверху доливають сік, сироп і прикрашають фруктами.

  • Фіз - напій, який сильно піниться, у складі якого є газована вода, ягідний сік та лід. Продукти змішуються у шейкері та прикрашаються скибочками цитрусових і фруктів.

Моктейль

Найпопулярніші моктейлі

  • Мохіто - у безалкогольній версії його готують на основі тоніку, додаючи тростинний цукор, свіжу м’яту, лайм і кубики льоду.

  • Егг-ног - звичний нам гоголь-моголь. Готується напій із солодкого молока з додаванням ванілі та збитих яєць.

  • Смузі - бразильський коктейль, який на батьківщині готують із пюре бананів та ананасів. Став популярним у 20 столітті та поширився по всьому світу. Для смузі завжди використовують фрукти з м’якоттю.

  • Айс-кава - крижана охолоджуюча кава, у яку додають морозиво, збиті вершки та шоколадну крихту.

Смузі

А що таке боул розкаже стаття - https://harchi.info/blogs/san-ayt-j/shcho-take-boul.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.