Що таке спрінг-роли

Спрінг-роли увірвались у наше життя так же стрімко, як і насіння чіа, чай матча та боули з кіноа. Того й дивись скоро поб’ють популярність шаурми. Давайте дізнаємось, що ж таке ці спрінг-роли  та як їх готують.

Що це таке

Ні, це не родичі японських суші-ролів, як думає дехто. Спрінг-роли - це млинці з рисового паперу, у який загортають різноманітні начинки - від м’яса та морепродуктів до фруктів, овочів та сиру.

Спрінг-роли

Хто придумав

Азійці, звісно. Спрінг-роли - типова страва у японській, китайській, сингапурській, в’єтнамській та індонезійській кухнях. Різниця у приготуванні та деяких традиціях.

У Китаї, наприклад, ці роли крутять у переддень Нового Року, відомого як свято весни. Звідси, власне, і назва страви, оскільки spring - це весна англійською. В’єтнамські спрінг-роли називаються неми і вважаються національною стравою. Причому в’єтнамці подають їх як у сирому вигляді, так і в смаженому: скручений ролом рисовий млинець смажать на розпеченій пательні у великій кількості рослинної олії.

Смажені спрінг-роли

З чим готують спрінг-роли

Із чим завгодно. Без жартів. М’ясо, морепродукти, овочі та фрукти - повний політ фантазії, як кажуть. Важливим елементом спрінг-ролів є хрускіт, який дають тверді овочі та зелень: морква, селера, огірки, бобові паростки. Ну і весняну свіжість ролам надає зелень: м’ята, базилік та кінза.

Приготування спрінг-ролів

Таємниці правильних спрінг-ролів

Усі овочі повинні бути нарізані тонкими смужками. Тверді овочі, м’ясо та морепродукти повинні бути попередньо смажені у воку, а при приготуванні краще одразу додавати соєвий соус і кунжутну олію.

Якщо за рецептом серед інгредієнтів є тонка рисова локшина, то при підготовці начинки у вок її потрібно додавати за 30 секунд до кінця приготування. А ось рис для спрінг-ролів можна готувати за тим же рецептом, що і для японських ролів.

Спрінг-роли

А що таке боули читайте у статті - https://harchi.info/blogs/san-ayt-j/shcho-take-boul.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.