Що їдять на ходу у різних куточках світу

Шукаємо альтернативу канапкам у різних куточках світу.

Японські онігірі

Одна із найдавніших японських страв успішно пережила століття і досі користується популярністю у цій країні. Раніше рисові кульки (або трикутники) селяни брали з собою у поле, щоб перекусити під час роботи, а сьогодні так же чинять й офісні працівники. Ще би, в онігірі є все, що люблять у Японії: рис, водорості норі (у які зазвичай загортають рис) і різноманітні морепродукти - їх додають у страву як начинку.

Японські онігірі

Марокканська пастилья

Марокканська кухня не дуже звична для європейців - це стосується і страв, які можна використовувати для перекусу. Так, у Марокко практично скрізь продається нарізана на шматки пастилья: листковий пиріг з досить незвичайними інгредієнтами. У якості начинки використовується м’ясо голуба (для туристів його заміняють на куряче), яке доповнюють вареним яйцем, мигдалем і петрушкою. А зверху усе це посипають цукровою пудрою: ось що значить нетривіальне рішення.

Марокканська пастилья

Румунські коврижки (бублики)

А ось румунський варіант перекусу на ходу точно припаде до душі слов’янам: у цій країні обожнюють бублики, які продаються на кожному кроці. Цікаво, що вони тут бувають з дуже різними добавками - з абрикосом, сиром, яблуком, шоколадом, вишнею, тощо.

Румунські коврижки (бублики)

Сингапурські тости кая

У найкрупнішому культурному та економічному центрі Азії можна знайти страви з будь-яких кухонь світу, однак слід звернути увагу на тости кая, адже вони стали справжнім символом Сингапуру. Саме тостами кая люблять перекусити на роботі люди різного віку та достатку. До речі, зробити цю страву легко, якщо є потрібні інгредієнти, звісно: два тости обсмажуються з обох боків та з’єднуються шаром солодкого джему кая - з м’якоті кокосових горіхів, листя падану, цукру і яєць.

Сингапурські тости кая

Індійська самоса

В Індії, де просте населення часто живе бідно, завжди була потреба у простій і смачній страві, якою можна перекусити прямо на ходу. Тому там винайшли самосу - пиріжок трикутної форми з дуже тонкого тіста, обсмажений у рослинній олії. Всередину, як правило, кладуть різноманітні нарізані овочі, фрукти або сир: м’ясо у якості начинки зустрічається рідше.

Індійська самоса

Мексиканське тако

Ідеальним варіантом легкого обіду, на думку мексиканців, слугує їх улюблена національна страва тако, яка існувала тут ще до приходу європейців. Кукурудзяну або пшеничну тортилью з начинкою з м’яса, овочів або тушкованої м’якоті кактуса можна знайти у Мексиці буквально на кожному кроці, що красномовно свідчить про популярність тако.

Мексиканське тако

Південнокорейський хоппан

Якщо ви любите булочки, то Південна Корея - ідеальна країна для вас. Тут обожнюють їсти хоппан - невеликі булочки на пару, які подаються настільки гарячими, що важко втриматися від вигуку “хо-хо!”. У якості начинки слугують дуже різні інгредієнти, від пасти з червоних бобів до солодких фруктових джемів.

Південнокорейський хоппан

Бразильські боліньос де бакальяу

За екзотичною назвою приховується поживна і досить цікава страва: кульки, зроблені з вареної картоплі, різноманітних приправ і, головне, подрібненої тріски. Змішані інгредієнти смажать у фритюрі та подають з лаймом. Особливим успіхом такий перекус користується на пляжі - до речі, альтернативою боліньос де бакальяу слугують сирні кульки, які у Бразилії просто обожнюють.

Бразильські боліньос де бакальяу

А про корисні перекуси розкаже стаття - https://harchi.info/blogs/san-ayt-j/idealni-sneky.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.