Що їдять на сніданок у Австралії

Австралійську кухню прийнято вважати далеко не найрізноманітнішою, проте багатогранною. Англійський вплив на кухню азійсько-тихоокеанського регіону є великим. Тут, як і у Великобританії, люблять великий сніданок з яєць, ковбасок, квасолі та овочів, тости, солодкі млинці, бургери, а запивають усе соком або гарячими напоями — чаєм чи кавою. Про те, як проводити ранок, як в Австралії — читаємо далі.

Австралійський розпорядок дня, прийом їжі зокрема, дуже схожий на британський. Тут їдять овочі та мясо, птицю та рибу, досить багато хліба та картоплі. З одним нюансом: якщо мясо — то різноманітне, окрім звичних яловичини, свинини та баранини у австралійському меню можна зустріти мясо кенгуру, ему або крокодила. А барбекю австралійці і взагалі вважають національною їжею, попри те, що на таку ж думку та права власності посягають і американці. Яка головна їжа у країні? Барбекю! Відповість будь-який австралієць.

Барбекю

Мясо, риба, а також морепродукти, адже країна – пятий континент з усіх боків омивається океаном. Мясо та рибу тут готують на вугіллі, приправляючи усе травами або додаючи їх на вугілля. Рибу смажать дрібну та крупну, а ще маринують, консервують і запікають. Національними стравами вважаються приготовані баракуда, форель, запечена на вугіллі, лососеві і риба барраманді, а ще усеможливі молюски. Тут же слід наголосити, що кожний регіон славиться своїми спеціалітетами: Сідней – устрицями, території біля озера Боу – фореллю, Коффін Бей – гребінцями, Тасманія – сьомгою та іншими лососевими.

Часто можна почути, що австралійська кухня, на перший погляд, може здатися ніякою на смак, особливо якщо порівнювати її зі словянською або кухнею азійських країн. Але причина поважна – у сучасній Австралії цінують здорову їжу і цей тренд набув широкого поширення. Із безалкогольних напоїв мешканці надають перевагу воді та фруктовим сокам. Із гарячих напоїв – чаю, але переважно фруктовому і травяному, хоча британські традиції все ще мають місце бути. Тренд здорової їжі виражається і тим, що мешканці надають перевагу максимально натуральним продуктам. Не лише ретельно вибираючи виробника та читаючи етикетки в супермаркетах, а й у себе на кухні. Тут рідше використовують навіть спеції і прянощі, менше часу займає і процес приготування, температурної обробки. Акцент зміщується не у бік покращення смаку, а збереження поживної цінності продукту.

Eating-out – ще одне вкрай популярне поняття в Австралії. Їсти поза домом стало нормальним і цілком звичайним процесом, однак це майже не стосується сніданку.

Вівсянка з фруктами

Австралійський сніданок

Снідають у Австралії рано, через короткий проміжок часу після пробудження. Ранкова їжа, традиційно, має на увазі енергію – поживні речовини і вітаміни на весь день, тому меню на вибір складається з:

Цільнозернових хлібів або печива з медом, зі склянкою вітамінного соку або поживного молока.

Мюслі з горіхами, сухофруктами або свіжими ягодами та фруктами, знову ж таки, з соком або чаєм.

У холодний час – молочна вівсяна каша з вершковим маслом, тости з медом, джемом або веджимайтом (один із символів австралійської кухні, гірка темно-коричнева паста на основі дріжджового екстракту), склянка або дві овочевого чи фруктового соку.

Великий сніданок у Австралії дуже схожий на британський або канадський, про який ми згадували в інших статтях.

Тост з веджимайтом

Корисний австалійський сніданок

Вівсяні маффіни з насінням

Інгредієнти

  • 140 г борошна грубого помелу (або другого сорту).

  • 100 г вівсяних пластівців.

  • 70 г цукру.

  • 1 ст.л. розпушувача.

  • 1 ст.л. крохмалю.

  • 1 ст.л. гарбузового насіння.

  • 3 ст.л. меду.

  • 3 ст.л. вершкового масла.

  • 240 мл кокосового молока.

Технологія приготування 

Змішайте борошно, вівсяні пластівці, розпушувач, цукор, трохи посоліть. Окремо змішайте розм’якшене масло, мед і кокосове молоко. Поєднайте з сухими інгредієнтами. Розкладіть тісто у паперові або силіконові форми, наповнивши їх на 2/3. Випікайте при температурі 180 градусів до 20 хвилин. Подавайте, попередньо охолодивши, зі склянкою вітамінного кисло-солодкого соку – цитрусового, виноградного або яблучного.

Вівсяні маффіни з насінням

Також коротко і ясно про сніданок у різних куточках світу розкаже інфографіка - https://harchi.info/articles/snidanky-z-usogo-svitu-infografika.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.