Що їдять на сніданок у Франції

Франція — країна гурманів. По праву вона вважається законодавицею як у світі моди, так і в кулінарному мистецтві. Кафе та ресторани велких міст включені у путівці нарівні з музеями та архітектурними памятниками, а ринки і маленькі магазинчики за відвідуваністю не поступаються паркам, садам і соборам. Тут є культура їжі.

Равлики

Щоб вивчити гастрономію Франції, потрібно досліджувати регіон за регіоном. Клімат і географія протягом років формували культурну мозаїку у кожному куточку країни і кожна її частина зберегла свої традиції. Так, вугор, птиця, шампіньйони, вершкові сири, квасоля, мед, гірчиця, страви з картоплі та свинини популярні на півночі країни. А солодке та мариноване м’ясо у білому вині, ковбаси, часник, усі субпродукти, тушковані або запечені у духовці з цибулею та оцтом і картопляні запіканки їдять на сході. Устриці, рагу з яловичини, риба з часниковим соусом, тріски та анчоуси, крем-брюле — тоді вам на південь. Десерти ж, риба та інші морепродукти, овочі, фрукти, конфітюри — прерогатива заходу.

Але свіжа випічка та хліб — це те, що люблять у кожному куточку країни. Типовий сніданок у Франції — у Парижі або селищі, на півночі та півдні країни, як правило, складається зі свіжоспеченого хліба — багета чи булочки, круасана або тарталетки, змазаних вершковим маслом. У доповнення до них і вдома, і в ресторанах завжди подають джем — полуничний або абрикосовий, рідше вишневий.

Круасани з чашкою кави

Більш ситний сніданок може включати яйця. У 80% це буде варене яйце, рідше — пашот чи смажені яйця, омлет.

Ранкову трапезу завжди супроводжує склянка апельсинового соку, а потім — кава. Що цікаво, варіацій у французького сніданку не багато: якщо випічка — то хрусткий багет, вершкове масло не замінити нічим, джеми — один-два смаки на вибір, якщо сік — то освіжаючий апельсиновий, а кава — переважно чорна.

Нерідко можна зустріти у різноманітних статтях, що французький сніданок складається з крепів. Однозначно, ці тонкі млинці люблять і у Франції, однак у великих містах їх частіше можна зустріти у якості вуличного фаст-фуду, а у родинах їх готують на другий сніданок або обід вихідного дня. І якщо для сніданку у красичному французькому стилі особливих рецептів не потрібно — тільки перевірена пекарня, улюблений сік і чашка міцної кави, то для пізнього сніданку вихідного дня рецепт дамо.

Крепи — це великі тонкі млинці, родом з французької провінції Бретань. У начинку можуть використовуватись як різноманітні джеми і конфітюри, так і більш ситні інгредієнти — яйця, мясо, риба і морепродукти.

Сендвіч Крок мадам

Як приготувати крепи

Інгредієнти

  • 1/2 чашки пшеничного борошна.

  • 1/2 чашки гречаного борошна.

  • 2 яйця.

  • 2 склянки молока.

  • Рослинна олія для смаження.

Технологія приготування 

Змішайте усі інгредієнти для тіста вінчиком або за допомогою блендера. Розігрійте пательню, влийте трохи олії, а за нею — тісто, повертаючи пательню, щоб воно розтеклось тонким шаром. Випікайте 1-2 хвилини з кожного боку. Подавайте з джемом або начинкою на власний вибір.

Французькі крепи

А що їдять на сніданок у Канаді читайте у статті - https://harchi.info/blogs/san-ayt-j/shcho-yidyat-na-snidanok-u-kanadi.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
Коментарі

Вхід на сайт

В останьом рядку помилка в слові "Їдять"


Вхід на сайт

Дякуємо за підказку, виправили)