Що їсти у ресторані, якщо ти на дієті

Дієта — не привід пропускати романтичну вечерю, зустрічі з друзями або родинні обіди. Кафе та ресторани спокушають апетитними стравами на будь-який смак. Давайе ж дізнаємось, які смачні та привабливі страви можна вибрати з меню ресторанів, щоб не зашкодити фігурі.

Закуски і салати

Закуска або салат повинні підготувати травну систему до плідної праці, а не заповнити шлунок пустими вуглеводами. Тому пропустіть такі позиції, як брускетта (через булку), “Цезар” (сухарі, жирний соус і сир пармезан), “Капрезе” (жирний сир моцарела), не кажучи вже про більш калорійні позиції з картоплею, рисом, грибами, беконом.

Замість цього замовте легкі страви з великою кількістю зелені та свіжих, багатих на клітковину овочів. Зверніть увагу на тартар з тунця або овочі з хумусом. З сирів краще зробити вибір на користь козячого або фети. Уточніть у офіціанта склад заправки. Як правило, основні калорії ховаються саме у ній. Краще взяти пустий салат, власноруч додавши до нього трохи оливкової олії, дрібку солі або витиснути скибочку лимону.

Дієтологи і один голосом рекомендують погоджуватись на сезонні пропозиції. Влітку до їх поради точно слід прислухатись, радуючи організм овочами з грядки. А ось під час холодної зими краще довіритися плодам праці заморських фермерів, а не рідній картоплі, яка назбирала багато крохмалю.

Овочевий салат

Супи

Із розділу “Супи” у ресторанах рекоменовані овочеві, а краще веганські варіанти. Другі відрізняються відсутністю у складі молочних продуктів, наприклад, жирних вершків і сиру. Під забороною усі крем-супи (навіть зі шпинату, броколі та гарбуза), французький цибулевий суп з сиром, норвезька уха. Жирний мясний та курячий бульйон, а також важкий грибний суп віддайте ворогу.

Прихильники однорідних супів можуть втамувати голод супом-пюре, наприклад, томатним, або попросити приготувати будь-які перетерті овочі без вершків. І уточнюйте, чи немає у складі картоплі чи борошна. Ще краще взяти мінестроне — нарізані овочі засвоюються довше за пюреподібні, а значить, вас довше не захочется їсти. Густий і ситний сочевичний беріть, якщо не плануєте їсти гаряче. Якщо до супу подаються грінки, відсуньте їх убік. Якщо додаєтьс сметана — попросіть замінити її знежиреним грецьким йогуртом.

Крем-суп

Мясо і птиця

У чорному списку під час дієти запечені під сиром та жирним соусом мясо та птиця, котлети і рулети, напівфабрикати, свинина, усе смажене та у борошняній паніровці. Білий список складається з пісного мяса, приготованого на грилі або мангалі, вареного або на пару. В ідеалі продукти повинні бути фермерськими, оскільки таких тварин не нашпиговують гормонами і комбікормом. Замість соусу просіть спеції — вони додають смаку, але не калорій.

Куряча грудинка

Риба та морепродукти

Свіжі (не заморожені), дикі, бажано, місцеві — ось які характеристики повинен повідомити вам офіціант про рибу і морепродукти. Із останнім — місцевим походженням — виникне проблема, тільки, якщо ви не у відпустці на побережжі. Уникайте фермерського лосося, чилійського сібасу та блакитного тунця, у яких можуть водитися не тільки паразити, а й ртуть. Виберіть дрібну рибу, таку, як тунець альбакор (його сезон — середина квітня), річковий окунь, тизоокеанський лосось та райдужна форель.

Із способів приготування страв вас повинні цікавити такі ж, як у випадку з мясом та птицею. Запікання вітається тільки у фользі і без соусів. Консервований тунець не підходить: у ньому забагато солі та масла.

Запечена риба

Гарнір

Думку про картоплю фрі ігноруйте. Чемпіонами у цій категорії визнані тушковані або бланшовані овочі (спаржа, зелена квасоля, капуста), варена гречка (особливо зелена), кіноа та коричневий рис. Уточнюйте у офіціанта щодо смаженого шпинату: як правило, його готують, не шкодуючи вершкового масла і вершків.

Запечені овочі

Сендвічі, бургери, піца, піта

Якщо розглядати класичі рецепти цих борошняних страв, то краще одразу перегорнути сторінку меню. Однак усе частіше у кафе та ресторанах трапляються лайт-версії улюблених канапок та піци. Ще краще, якщо їх, як конструктор, можна складати самостійно. Тоді замість мясних напівфабрикатів і котлет виберіть грудинку індички або курки, пісну яловичину або рибу. Сир — легкий і тільки один різновид. Не шкодуйте свіжих овочів, просіть запакувати начинку у салатне листя, а не хліб або піту. Якщо бургер буде вашим єдиним вибором під час ланчу, і відмовитись від хліба немає сил, візьміть зерновий, одну половинку залишивши на тарілці. Піццу доведеться пропустити, хіба що вас вдалося відшукати екземляр з рисового чи амарантового борошна.

Рулети з цукіні

Паста чи локшина

Коли ми зізнаємося у любові до пасти чи локшини, насправді наші почуття адресовані соусам. Адже у макаронів немає виразного смаку, зате є багато калорій. Тому можна перехитрити організм, потішивши його улюбленим соусом, але замінивши шкідливі та швидкі борошняні вуглеводи корисними повільними.

Правильний вибір — локшина фунчоза, спагетті з цукіні або гарбуза, у крайньому випадку — півпорції пасти прімавера з овочами. З соусів беріть не кетчуп, а маринару, також оголосивши бойкот вершковому, сирному та соєвому. І намагайтесь обійтись без гірки тертого пармезану.

Паста з овочами

Десерти 

Чудова новина для солодкоїжок. Десерт можна навіть на дієті. Але доведеться дотриматись 2 умов. По-перше, вибирайте найменш шкідливі солодощі. Замість штруделя — запечене яблуко, замість панакоти — пастилу або мармелад, пломбір замініть фруктовим сорбетом. По-друге, зїдте не більше половини порції. Памятайте, що голод ви вже втамували корисним обідом.

Печені яблука-троянди

А як вести себе при поході у дорогий ресторан читайте у статті - https://harchi.info/blogs/san-ayt-j/yak-vesty-sebe-pry-pohodi-u-dorogyy-restoran.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.