Що зробити із залишками зелені

Часто буває так, що залишається невикористана зелень, або ж, попадаються трохи підв'ялі або пожовтілі листочки. Втім, це зовсім не значить, що її місце у смітнику. До вашої уваги 3 способи раціонального використання зелені.

Заправка для салату

Із підв'ялої зелені можна зробити заправку для салату або гарячої страви: зелень потрібно подрібнити, змішати з оливковою олією, розлити у форми ля льоду та заморозити. Потім кубики з зелені можна використовувати довго та без прив'язки до часу. Наприклад, викладати їх на теплу частину салату або на гарячу страву — кубики розтануть і перетворяться у заправку.

Заправка з зелені у кубиках льоду

Соус або намазка

Менш довговічний варіант — подрібнити зелень, у тому числі стеблі, у блендері та змішати з маслом — вершковим або рослинним, залежно від смаку та мети. Вийде соус, заправка або намазка.

Зелений соус

Прикраса з буряка 

Окрім того, наприклад, можна не викидати листя від буряка: замість цього висушити його, а потім подрібнити у блендері в пил, який у результаті використати для прикрашання страв. Таким чином можна використати будь-яку зелень.

Порошок з зелені

А що робити із залишками їжі читайте у статті - http://harchi.info/articles/shcho-robyty-iz-zalyshkamy-yizhi-1-do-ekonomiyi.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.