Шкідливі властивості корисних продуктів

До деяких продуктів слід ставитись з обережністю - про це на сторінках преси заявила авторитетний британський експерт в області здорового харчування Шарлотта Стірлінг-Рід. Несподівано для багатьох вона відкрила небезпечні для організму властивості таких продуктів.

Овочі

До складеного експертом списку небезпечних корисних продуктів, увійшли, зокрема, сухофрукти. Їх часто використовують для перекусів або у якості заміни десертів, однак сухофрукти можуть не поступатися за калорійністю цукеркам. Слід пам’ятати, що хоча їх готують з фруктів, у них відсутня волога, що перетворює сухофрукти у джерело висококонцентрованих цукрів - фруктози, глюкози. Часте їх споживання може вилитись у зайву вагу, карієс та проблеми з печінкою, наголосила спеціаліст.

Сухофрукти

Також дуже високим вмістом цукру характеризується апельсиновий сік, який у багатьох чомусь асоціюється з корисним сніданком. Якщо врахувати, що на відміну від фруктів сік засвоюється набагато швидше, його споживання приводить до різких стрибків цукру у крові, підвищуючи тим самим ризик розвитку діабету, збою у механізмах апетиту та переїдання.

Апельсиновий сік

Дивовижно, але експерт з харчування закликала з обережністю їсти і цільнозерновий хліб - по тій самій причині - він значно підвищує рівень цукру у крові.

Цільнозернові булочки

Інший продукт - мед - Шарлотта Стірлінг-Рід порекомендувала споживати виключно при застуді. У ньому міститься багато біоактивних компонентів: по суті це ліки, а не продукт харчування, стверджує спеціаліст.

Мед

 

Також дієтологи стверджують, що корисні властивості овочів та фруктів залежать від їх кольору - https://harchi.info/blogs/san-ayt-j/korysni-vlastyvosti-ovochiv-ta-fruktiv-zalezhat-vid-koloru.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.