Шкода алкоголю навіть у маленьких кількостях

Американські вчені вияснили, що споживання щодня навіть невеликих порцій алкоголю має негативний вплив на здоров'я: воно може привести до проблем з серцевим ритмом.

Вино

У звіті Американської кардіологічної асоціації йде мова про те, що споживання щодня алкоголю протягом тривалого періоду пов'язане з ризиком розвитку фібриляції передсердь.

“Ми були дещо здивовані, що і невелика кількість спиртного впливає на збільшення розмірів лівого передсердя і може стати причиною майбутньої фібриляції передсердь”, — каже Грегорі Маркус, провідний автор дослідження, доктор медичних наук з Каліфорнійського університету.

Медики вивчили дані 5220 людей, що приймали участь у національному дослідницькому проекті в США. Добровольцям протягом 6 років робили електрокардіограми (ЕКГ). Виявилось, що хронічне споживання спиртного було пов'язане з більш високим ризиком розвитку фібриляції передсердь.

Алкоголь і захворювання серця

Споживання 10 г спиртного протягом доби збільшувало ризик розвитку фібриляції передсердь на 5%. Кожні додаткові 10 г алкоголю у день приводили до розширення лівого передсердя в середньому на 0,16 мм. Також був виявлений зв'язок між вживанням алкоголю та ризиком розвитку миготливої аритмії.

Вені відмічають, що ці дані ставлять під питання популярний споживчий тезис про те, що келих вина є корисним для серця. Тим не менш медики поки не можуть з абсолютною впевненістю стверджувати, що саме алкоголь є винним у розвитку фібриляції передсердь. Її можуть провокувати і такі фактори, як куріння, діабет або гіпертонія. Вчені розраховують у майбутньому розширити знання по цьому питанню. 

Тим не менш, за словами членів Американської асоціації серця, людям, які споживають алкоголь, краще знизити кількість спиртного і поберегти себе.

Ні пиву

Про вплив алкоголю на організм людини читайте тут - http://harchi.info/articles/vplyv-alkogolyu-na-organizm-lyudyny.

А найпоширеніші міфи про алкоголь розкаже стаття - http://harchi.info/blogs/san-ayt-j/koryst-vid-alkogolyu-mif-chy-realnist.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.