Шкода веганства для здоров'я дитини

Надзвичайно популярна веганська дієта можуть принести шкоду здоров’ю дитини. Нутриціоністи попереджають, що нестача корисних поживних речовин здатна нанести невиправних збитків для нервової системи дитини.

Дитина з морквою

Модне веганство є небезпечним для здоров’я дитини, як попереджають британські нутриціоністи. Веганська дієта, у якій немає м’яса, риби або молочних продуктів, чинить спустошуючу дію на дітей і, у деяких випадках, приводить до ранньої смерті. Експерти стверджують, що діти, які дотримуються веганської дієти, є більш худими та низькими, ніж їх ровесники, які споживають м’ясо. Це спостерігається навіть у тому випадку, якщо діти дотримуються вегетаріанського харчування, яке допускає споживання молока, яйця та сиру.

Однак саме веганство стає надзвичайно популярним у різних країнах світу. Наприклад, у Великобританії кількість веганів за останні 10 років виросла на 360% до 542 000 людей. Сьогодні веганами себе вважає 1% населення країни, хоча у 2007 році їх було усього 150 000. При цьому важко порахувати, яка кількість дітей веганів проживає у країні, хоча експерти вважають, що їх близько 110 000.

Веганська страва

Нутриціоністи згодні з тим, що веганство може бути абсолютно корисним та здоровим, однак якщо слідувати їм необачно, то вони становлять серйозну загрозу для здоров’я дитини. Нестача таких нутрієнтів, як вітамін В12, кальцій, цинк та високоякісні білки приводить до невиправної шкоди для дитячої нервової системи.

“Досить важко впевнитись у користі та збалансованості веганської дієти у найменших дітей, - каже професор Університетського коледжу Лондона Мері Фютрелл. - Ризик того, що малюки недоотримують якісь корисні поживні речовини, є дуже високим. А подібне загрожує невиправними когнітивними пошкодженнями, а в деяких найтяжчих випадках - смертю”.

Дитина із фруктами

А більше про поширення вегетаріанства та веганства в Україні читайте у статті - https://harchi.info/blogs/san-ayt-j/poshyrennya-vegetarianstva-v-ukrayini-z-vegan-city.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.