Шкода від алюмінієвого посуду

Вчені висловили свою думку про те, що непідходящий посуд чинить негативний вплив на фізичне здоровя людини, і його використання, зокрема, може спровокувати судинні відхилення в організмі. Такий висновок зробили спеціалісти з Університету Ашленд, США.

Алюмінієві каструлі

Американськими дослідниками були виявлені дані про шкоду для організму від використання алюмінієвого посуду. Перевіривши посуд з алюмінію у десяти країнах, вони встановили, що у такому посуді часто містяться металеві домішки, що чинять негативний вплив на орагани. Небезпечне виділення металів з такого посуду експерти повязали з тим, що її виробляють з різного металолому.

“З алюмінієвого посуду, який використовували для приготування їжі, виділялись мишяк і кадмій. Більше третини зразків представляли собою реальну загрозу для організму з точки зору негативного впливу свинцю, який виділяється. Рівні його виділення зі зразків алюмінію у 6 разів перевищували допустимі норми Всесвітньої організації охорони здоровя” — повідомили науковці.

Алюмінієвий посуд

Алюмінієвий посуд, зі слів спеціалістів, повязаний з розвитком сурцево-судинних патологій. Окрім того, відмітили вчені, є звязок між регулярним контактом дітей з цим посудом та зниженням у них рівня IQ і падінням успішності у школі. 

У раніше проведених дослідженнях вчені бачили кореляцію між впливом алюмінію на організм та розвитком хвороби Альцгеймера.

Алюмінієва каструля

Більше про те, як правильно та економно вибпати посуд розкаже стаття - https://harchi.info/articles/kuhonnyy-posud-neobhidnist-chy-rozkish-i-yak-na-nomu-zekonomyty.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.