Швидке охолодження напоїв з HyperCool cooler

Холодильники для напоїв з дивною конструкцією зустрічаються досить часто. До їх числа можна зарахувати один з найсвіжіших прикладів — портативний міні-холодильник для швидкісного охолодження напоїв поза домом HyperCool – Fastest Portable Cooler. Його представила група фінських розробників, засновників однойменного стартапу.

HyperCool cooler

Міні-холодильник пропонує оригінальну технологію охолодження рідини у жерстяних банках ємкістю 0,33 л за наступним алгоритмом:

З вечора користувачу міні-холодильника пропонується залити водою з-під крану спеціальний контейнер з нього. І помістити цей контейнер у морозилку звичайного домашнього холодильника годин на 10: щоб вода замерзла — і льодяний брусок набув задано форми з виїмками від 2 банки напою.

Зранку контейнер з льодом викладається у корпус міні-холодильника HyperCool cooler, а спеціальна накладка з вбудованим двигуном заряджається парою батарейок формату AA. Заряду яких, згідно з анонсом, вистачає на охолодження приблизно 200 банок з напоєм. Готовий до використання пристрій можна брати з собою у мандрівку.

Коли напої потрібно охолодити — банки поміщаються всередину конструкції на льодяний брикет. Зверху на металевій рамці — ручка-накладка з двигуном, що прилягає до поверхні банок гумовими лапками та змушує їх обертатися.

Як працює HyperCool cooler

Від 60 до 90 секунд такого обертання, залежно від різниці між початковою та бажаною рідини — і процес закінчений. Користувач може отримати свою баночку охолодженого лимонаду, пива чи інших напоїв.

Згідно з анонсом, одного брикету льоду вистачає на термін від декількох годин до однієї доби залежно від інтенсивності використання міні-холодильника HyperCool cooler. Використовувати такий пристрій можна у будь-якому місці у будь-який час — не будучи прив'язаним до джерел живлення. Ну а його робота виглядає досить оригінальною: у процесі обертання вода, яка тане охоплює корпус банки зверху — у той час як брусок льоду забезпечує основне охолодження знизу.

Що ж стосується можливості покупки незвичайного портативного міні-холодильника для напоїв — поки що це тільки попереднє замовлення через кампанію на Indiegogo, з ціною від $79 за екземпляр. 

На завершення слід додати, що проведена кампанія за тиждень отримала дуже скромну суму у вигляді попередніх замовлень. Що недивно: враховуючи невідповідність між простотою конструкції міні-холодильника і її собівартістю. Таким чином, чи набере HyperCool cooler достатню для початку виробництва суму і чи буде пристрій випущений в принципі — поки невідомо.

Жінка із Як працює HyperCool cooler

Також читайте про холодильник майбутнього Bio Robot Refrigerator - http://harchi.info/blogs/san-ayt-j/bio-robot-refrigerator-holodylnyk-maybutnogo.

А про цікаві кухонні гаджети розкаже стаття - http://harchi.info/blogs/san-ayt-j/cikavi-kuhonni-gadzhety.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.