Скільки коштує найдорожчий у світі стейк?

Досить дивний подарунок на свята, який проте сподобається істинним любителям м'яса — шматочок найдорожчого у світі стейку від французького м'ясника.

Зазвичай у дорогих ресторанах відвідувачів питають про бажаний вік вина, а не м'яса. Проте, це не стосується французького фермера Олександра Полмарда, який пропонує дійсно ексклюзивне і неймовірно дороге м'ясо. Він м'ясник у шостому поколінні. Його сім'я заснувала цей бізнес ще у 1846 році.

Олександр Полмард

У своїй роботі Полмард використовує виключно світлих аквітанських корів. За тиждень він відправляє на забій до 4 представників цієї породи. Фермер стверджує, що щодня спілкується зі своїми тваринами та забезпечує їм максимально комфортне життя без стресів. У свою скотобійню Полмард інвестує мільйони євро.

М'ясо проходить особливий сімейний та високотехнологічний процес зістарювання під назвою “зимова сплячка”. Його витримують при мінусовій температурі, а холодне повітря обдуває його зі швидкістю 120 км/год.

Стейк

У результаті фермер отримує 15-річний стейк вартістю $3200. Звісно, стейк ідеально поєднується із пляшкою найдорожчого у світі вина Шато Марго за $195 тисяч. Бажаючих спробувати делікатес досить багато, попри ціну. Фермер працює із шефами лише декількох ресторанів. Особливу довіру він виявляє до Фабріса Валіна із ресторану Caprice у готелі Four Seasons у Гонконзі, який має 2 зірки Мішлен. Тут такий стейк обійдеться у $700.

Стейк

Як визначити ступінь готовності м'яса розкаже інфографіка - http://harchi.info/articles/vyznachayemo-stupin-gotovnosti-myasa-infografika.

Також читайте як правильно розморожувати м'ясо у статті - http://harchi.info/blogs/san-ayt-j/yak-pravylno-rozmorozhuvaty-myaso.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.