Смажимо курку правильно

Смажена курка - смачна та досить неважка у приготуванні страва. Втім, скрізь є свої нюанси. Давайте дізнаємось, що не треба робити, якщо ви хочете отримати смажену курку з правильною хрусткою скоринкою.

Помилка 1 - Великі шматки

Більше - не завжди краще, особливо якщо мова йде про смажену курку. Навіть якщо шматочки вже покрилися хрусткою скоринкою і виглядають цілком готовими, всередині м’ясо може виявитися сирим. А так недовго і отруїтися. Воно вам треба?

Помилка 2 - Ціла грудинка

Ніколи не слід смажити курячу грудинку цілим шматком. Її завжди потрібно ділити на дві частини - розрізати вздовж. Так м’ясо не встигне стати сухим, а весь шматок приготується більш рівномірно.

Куряча грудинка

Помилка 3 - Волога

Завжди видаляйте вологу з поверхні курки перед зануренням її у гарячу олію. Занадто вологе м’ясо добре не просмажиться, навіть якщо обваляти його у борошні. Тому, після того, як помиєте м’ясо, підсушіть його паперовими рушниками.

Помилка 4 - Подвійна паніровка

Занадто товстий шар борошна, просочившись олією під час смаження, перетвориться у жирний та вологий кляр. Щоб цього уникнути, скористайтесь наступним методом. Борошно змішайте зі спеціями та складіть у пластиковий пакет, який герметично закривається. Потім складіть туди наперед нарізану (і підсушену, пам’ятаєте?) курку, зафіксуйте краї та енергійно потрусіть пакетом. Так м’ясо з усіх боків покриється паніровкою. Важливий момент: курка повинна займати не більше ⅔ пакету.

Паніровка

Помилка 5 - Непідходящий посуд

Навіть якщо вам доводиться смажити курку на 100 людей, ніколи не робіть цього у каструлі або іншому глибокому посуді. Тільки на пательні можна отримати приємну хрустку текстуру і рівномірну просмажку.

Помилка 6 - Не тим боком

Викладаючи шматочки курки у розпечену олію, переконайтеся в тому, що всі вони лежать шкіркою донизу. Якщо цього не зробити, м’ясу не вистачить жару. А це значить, що жир не розтопиться, і шкірка вийде м’якою та вологою.

Смаження курки

Помилка 7 - Неправильна температура

Перед тим, як викласти курку на пательню, олію потрібно добре прогріти. Це один із головних факторів успіху при приготуванні страви. На початку смаження температура олії повинна бути не нижчою за 180 градусів. Потім її можна трохи знизити, але бажано утримувати на рівні 140-150 градусів. Якщо температура буде меншою, процес перейде у тушкування. А при більш високій температурі м’ясо зверху швидко згорить, а всередині не встигне приготуватися.

Помилка 8 - Мало місця

Не потрібно смажити усе м’ясо одразу, краще готуйте його декількома партіями. По-перше, знадобиться простір між шматками, щоб акуратно їх перегортати. А по-друге, якщо м’ясу буде тісно, температура олії знизиться, курка пустить сік і буде тушкуватися, а не смажитись.

Смажена курка

Помилка 9 - Відкрита пательня

Побутує думка, що курку потрібно смажити, не прикриваючи пательню кришкою. Це зовсім не так. У закритій ємкості жар утримується на стабільно високому рівні. Це сприяє витоплюванню жиру і води зі шкірки та рівномірній просмажці м’яса. Якщо ви бачите, що на дні пательні утворилась водяниста підлива, не турбуйтесь: незабаром зайва рідина випарується, і курка буде хрусткою.

Помилка 10 - Занадто швидка подача

Перед подачею смажену курку краще викласти на паперові рушники і дати їй трохи відпочити. Це потрібно для того, щоб соки всередині розподілились, а скоринка вистигла, інакше м’ясо здасться жорстким.

Дівчина їсть смажену курку

А як приготувати ідеальний стейк розкаже стаття - https://harchi.info/blogs/san-ayt-j/yak-prygotuvaty-idealnyy-steyk.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.