Солодке не є причиною зайвої ваги

Як стверджують вчені, солодке не приводить до зайвої ваги. У ході чисельних досліджень вчені-дієтологи з американського університету у Нью-Мексико довели, що солодке саме по собі не приводить до набору зайвої ваги. Це ніщо інше, як міф, якому не слід вірити.

Пончики

Варто відмітити, що у одному з досліджень вчених прийняли добровольці, яких розділили на декілька груп. І, згідно з умовою, одним можна було все підряд, в тому числі солодке, тоді як інших перевели на корисне харчування, виключивши жирну їжу та солодке.

Через деякий час, проаналізувавши результати експерименту, вчені вияснили, що саме по собі споживання цукру і солодкого взагалі не впливає на утворення жирових відкладень. Виявилось, що у зайва вага активно з'являлась тільки у тих добровольців, які їли жирну їжу та вуглеводи одночасно.

Цукерки та солодощі

При цьому у ході дослідження виявилось, що при сильному переїданні солодкого, а організмі людини може початись незворотна патологія з порушенням обміну речовин, у цьому випадку солодке не буде перероблятись, воно буде зберігатись у вигляді жирових клітин, від чого буде активно з'являтися зайва вага. 

Відомо, що вчені хочуть продовжити свої дослідження, щоб зробити більш точні висновки стосовно цього питання.

Шоколадні цукерки

А про те, що люди частіше їдять солодке, коли їм нудно, розкаже стаття - http://harchi.info/blogs/san-ayt-j/solodke-vid-nudgy.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.