Таємниці приготування кулінарних шедеврів

Кухня - місце, яке ми так чи інакше відвідуємо щодня. І кожний з нас намагається готувати усе найкраще, адже готуємо для найдорожчих - себе та своїх рідних.

Давайте дізнаємося декілька таємних прийомів, щоб ми могли не тільки себе балувати смачними стравами, а й дивувати гостей своїми кулінарними успіхами.

Якщо їжа здається прісною, можна додати трохи солі

Коли у готовій страві чогось не вистачає, не сумуйте і не намагайтесь одразу шукати додаткові інгредієнти або приправи. Іноді достатньо всього лиш трохи підсолити страву, щоб порадувати свої смакові рецептори. Секрет у тому, щоб трохи посолити їжу на етапі приготування і додати ще дрібку солі у самому кінці.

Також можна додати кислинку

Кислота оживляє смак і надає пікантності. Тому лимонний сік або трохи винного оцту не завадить. До того ж це хороший варіант у тому випадку, якщо вам не можна їсти соленого.

Кухар солить їжу

Іноді допомагає цукор

Це стосується насамперед томатних соусів. Зараз стало важко знайти хороші томати, вони майже завжди дуже кислі, тому кухарі їх підсолоджують, щоб зробити смачнішими. Також цукор посилює смак і надає пікантності таким продуктам, як смажена морква або буряк.

Просушуйте м’ясо, перш ніж смажити

Неважливо, що ви збираєтеся готувати, куряче філе або стейк, їх необхідно просушувати паперовим рушником після того, як ви помили їх у воді. Так ви обов’язково отримаєте рум’яну скоринку, а шматки м’яса не будуть прилипати до пательні.

Професійні кухарі роблять наступним чином: просушують м’ясо спершу паперовим рушником, а потім кладуть його, не накриваючи, у холодильник на пару годин.

Стейк

Розігрівайте спеції та обсмажуйте горішки, щоб розкрити їх смак

Якщо трохи обсмажити горішки або спеції, вони стануть набагато смачнішими. Щоб спеції розкрились, їх необхідно дуже швидко розігріти на пательні без олії на повільному вогні або занурити їх у гарячу олію і дати постояти пару хвилин. Горіхи потрібно обсмажити у духовці протягом 10-15 хвилин, а після цього додавати у страву.

Коли потрібно нагодувати велику компанію, готуйте прості страви

Коли доводиться готувати на цілу компанію, найпростіший вихід - це зробити одну або пару хороших і ситних страв. Не робіть багато незрозумілих і складних закусок, зробіть щось одне, але зробіть це ідеально.

Піца

Готуйте пасту у соусі і завжди залишайте трохи води

Зваріть пасту до стану аль денте, а потім додайте соус, наперед приготований для неї. Потримайте пасту на вогні ще якийсь час, перемішуючи її з соусом. Коли зливаєте пасту, залишайте воду у окремому сотейнику або мисці. Якщо соус вийшов занадто густим, цю воду можна додавати у страву, щоб паста була ніжнішою на смак.

Яєчня не буде сухою та гумовою, якщо смажити її на повільному вогні

Щоб яєчня завжди виходила смачною, готуйте її на повільному вогні і забудьте про потужну конфорку, у цьому випадку вона не потрібна.

Варіння пасти

М’ясо буде більш соковитим, якщо його просолити

Ніколи не задумувалися, чому свинина або курка у ресторані завжди соковиті? Це тому, що там наперед їх маринують. Точніше, не завжди маринують, а просолюють, тобто вимочують у солоній воді. Так м’ясо виходить соковитішим, навіть якщо його пересмажили. Сіль додають у холодну воду, розмішують, після чого повністю занурюють у неї м’ясо і кладуть у холодильник десь на годину. Приблизні пропорції: ¼ склянки солі на 1 л води. Такий спосіб підходить лише для птиці, свинини та морепродуктів.

Маринування м'яса

А готувати їжу на тиждень наперед допоможе стаття - https://harchi.info/blogs/san-ayt-j/yak-gotuvaty-na-tyzhden-napered.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.