Як готувати на тиждень наперед

Готувати на тиждень наперед - одна із найкорисніших кулінарних навичок. Вам не потрібно буде кожного дня думати про те, чим пообідати та повечеряти завтра. А ще не доведеться проводити вільний час у плити.

Звісно, це не значить, що ви забудете про приготування їжі на цілий тиждень. Але із заготовками зробити смачну і корисну страву набагато простіше та швидше.

Давайте дізнаємося, як правильно підійти до цього питання і що потрібно робити, щоб протягом тижня зайвий раз не задумуватися про харчування.

Дитина на кухні

Складіть список покупок

Відправляйтесь у магазин зі списком продуктів, які потрібно купити. Це допоможе вам уникнути зайвих витрат і різних шкідливих дрібничок, які ми кладемо у кошик на касі в останній момент. Продумайте меню на тиждень і розпишіть, які продукти вам знадобляться. А потім сміливо відправляйтесь до магазину, не переживаючи, що дозволите собі зайве.

Більше про те, як планувати меню і складати список продуктів, читайте тут - https://harchi.info/articles/planuyemo-menyu-ta-skladayemo-spysok-pokupok.

Список продуктів

Відправляйтесь за продуктами один раз

Якщо ви хочете готувати одразу на тиждень, то забудьте про щоденні походи по магазинам. Відправляйтесь у найближчий крупний супермаркет у будній день. По-перше, там буде менше людей, а по-друге, ви звільните вихідні для більш захопливих речей.

Чітко слідуйте списку

Перед походом у магазин налаштуйте себе морально. На перший погляд може здатися, що це нісенітниця, але не все так просто. Сьогодні світом керують розумні маркетологи, які знають, як зробити свій продукт потрібним і популярним. Тому іноді буває так важко втриматися від необдуманих покупок. А якщо ви дасте собі чітку психологічну настанову, то буде набагато простіше відмовитися від всього, що вам насправді не потрібно.

Як не витратити зайвого розкаже стаття - https://harchi.info/articles/kupuyemo-produkty-z-rozumom-yak-ne-vytratyty-zayvogo.

Похід за продуктами

Зробіть заготовки наперед

Пам’ятайте, що деякі заготовки ви можете зробити наперед. Наприклад, нарізати овочі: болгарський перець, моркву, селеру, огірок можна сміливо приготувати наперед. Окрім того, розріжте м’ясо і рибу на шматочки та відправте у морозилку. Зелень можна подрібнити, викласти у формочки для льоду, а потім залити оливковою олією.

Більше порад щодо приготування заготовок читайте тут - https://harchi.info/articles/domashni-napivfabrykaty-yakisno-smachno-ta-ekonomno-0.

Купіть контейнери

Вам обов’язково потрібні будуть яскраві контейнери різної форми. Чому яскраві? Гарний посуд мотивує. Впевнені, що тоді вам буде набагато приємніше готувати їжу наперед. Контейнери можна зручно розкласти у холодильнику, а також дуже просто взяти з собою на роботу.

Як обирати упаковку для зберігання їжі розкаже стаття - https://harchi.info/articles/u-chomu-zberigaty-produkty-yak-obraty-upakovku.

Заготовки продуктів

Не ігноруйте досягнення прогресу

Кухонні гаджети - це ефективне вкладення грошей. Мультиварка, блендер, кухонний комбайн здатні помітно полегшити ваше життя. Вони беруть на себе левову частку турбот. Погодьтеся, що це дуже круто: закинув інгредієнти, натиснув на кнопку, а через якийсь час отримав смачну їжу. Ще один плюс полягає у тому, що така їжа в основному дуже корисна, тому що вариться або готується на пару.

Приготування їжі у мультиварці

Будьте мультизадачні 

Намагайтесь робити декілька справ одночасно. Поки ви будете варити крупи, нарізайте овочі або м’ясо. А поки у мультиварці буде готуватися якась страва, зробіть салат або приготуйте прості закуски.

Навчіться готувати декілька простих страв

Прості страви також можуть бути дуже смачними. Вивчайте рецепти та експериментуйте. Проста їжа, зазвичай, ще й найкорисніша. Тому якщо ви піклуєтесь про фігуру - точно оціните таку їжу.

Приготування їжі

Готуйте одразу багато порцій

Готуйте такі страви, які будуть зберігатися декілька днів. Наприклад, борщ, який стане смачнішим на другий день, або пельмені, які чудово почуватимуть себе у морозилці.

Не соромтеся просити про допомогу

Не соромтеся просити допомоги у домашніх. Готувати разом набагато простіше, швидше і веселіше. А ще це зближує. Тому якщо ви хочете відкрити щось нове у своєму партнері, то просто запропонуйте йому приготувати їжу разом.

Приготування їжі всією родиною



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.