Топ національних страв від мандрівників

Коли ми мандруємо, страви, які ми куштуємо, розповідають нам історію країни. А також розкривають соціальні звички та давні традиції місцевих мешканців.

Видання Lonely Planet попросило блогерів, досвідчених мандрівників та експертів індустрії туризму скласти список найбільш смачних та достойних страв із різних країн світу. У результаті вийшов рейтинг з 500 кращих національних страв світу. Усі вони опубліковані у кулінарному путівці Ultimate Eatlist.

Давайте дізнаємося про першу 10 страв (обіцяємо: сала, борща та вареиків у цьому списку немає).

Пінчос у Сан-Себастьяні, Іспанія

Це невеликі канапки, які подають у барах Іспанії до пива або червоного вина. Начинкою для пінчос може слугувати що завгодно: від білої спаржі та грибів з часником до тунця, анчоусів або хамону серрано.

Пінчос

Каррі лакса в Куала-Лумпурі, Малайзія

Пряний суп каррі лакса традиційно готують з рисовою локшиною, паростками квасолі і креветками, куркою або сиром тофу.

Каррі лакса

Суші в Токіо, Японія

Усі ми знаємо про цю страву на основі рису і, як правило, морепродуктів. Зі слів бувалих фуді та мандрівників, найсмачніші і світі суші можна спробувати саме у столиці Країни сонця, що сходить.

Суші

Яловича грудинка у Техасі, США

Техаське барбекю - майже національний спадок. Барбекю-барів у Техасі достатньо, і яловича грудинка - саме та страва, яку слід спробувати там хоча б раз у житті.

Яловича грудинка

Сом там у Бангкоку, Таїланд

Ні, це не риба, як може здатися на перший погляд. Сом там - це традиційний тайський гострий салат із зеленої папайї з кисло-солодким соусом.

Сом там

Смьоррєброди у Копенгагені, Данія

Цими відкритими сендвічами з житнім хлібом можна насолоджуватися з різноманітними начинками: від копченого лосося до смаженої яловичини.

Смьоррєброди

Раки у Кайкурі, Нова Зеландія

Прихильникам морепродуктів відвідини Кайкури обов’язково. Свіжевиловлені місцеві раки - вище всяких похвал.

 

Раки

Бібімбап у Сеулі, Південна Корея

Це одна з найпопулярніших страв традиційної корейської кухні. Бібімбап готують на основі рису з додаванням овочів, м’яса або морепродуктів та яйця.

Бібімбап

Піца Маргарита у Неаполі, Італія

Завдяки якісним інгредієнтам та традиційним методам приготування немає кращого місця для того, щоб насолодитися піцою, ніж на батьківщині Маргарити - у Неаполі.

Піца Маргарита

Дімсами у Гонконзі, Китай

Легкі парові булочки дімсами нагадують великі пельмені боа хінкалі. Тільки їх готують з рисового тіста, а в начинку додають м’ясний фарш, морепродукти, овочі або фрукти.

Дімсами

А мешканці якої країни є найбільшими прихильниками гастрономічного туризму читайте тут - https://harchi.info/blogs/san-ayt-j/naybilshi-pryhylnyky-gastronomichnogo-turyzmu.

 



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.