Тверда їжа сприяє схудненню

Об'єднана група вчених з Нідерландів та Швейцарії виявила, що коли люди їдять тверду їжу, то вони споживають менше калорій, а значить, вибір на обід твердої їжі сприяє схудненню.

У дослідженні прийняли участь 50 волонтерів віком від 20 до 29 років. Протягом 2 днів вони їли на обід більш тверді або м'які види їжі (гамбургер з м'якою або жорсткою булкою, салат з різними видами рису та вареними або сирими овочами), у той час як вчені знімали цей процес на камеру. Їжа на вечерю у той же день не контролювалась, але фіксувалось, скільки і яких продуктів з'їдали волонтери. 

Виявилось, що при поїданні твердої їжі кількість споживаних калорій зменшувалась на 13%. В основному, тому що процес їжі затягувався, так що людина встигала відчути ситість до закінчення обіду — тоді як м'яка їжа з'їдається швидше і, відповідно, її можна з'їсти більше. При цьому на кількість з'їденої на вечерю їжі вибір обіду не впливав. Тому усім, хто бажає схуднути, вчені радять включити до раціону більше твердої їжі, яку потрібно ретельно жувати.

Втрата ваги

А що їдять стрункі люди читайте у статті - http://harchi.info/blogs/san-ayt-j/shcho-yidyat-strunki-lyudy.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.