У Бельгії зварили перше у світі повністю безалкогольне пиво

Перше у світі повністю безалкогольне пиво виробили у Бельгії, відомій своїми пивоварними традиціями.

Пивовар

Спеціалісти компанії AB InBev після декількох років досліджень запатентували та застосували іноваційний метод пивоваріння, який дозволяє виробляти 100%-во безалкогольне світле пиво категорії “пілс”, смакові якості якого не поступаються оригінальному пінному напою. До цього відсоток алкоголю у так званому “безалкогольномупиві становив від 0,5% до 1,2% і за смаком воно відрізнялось від оригіналу, відмічають пивовари.

Безкоштовна дегустація 1 млн пляшок інноваційного безалкогольного пива буде проведена у бельгійських мережевих магазинах уже у найближчі тижні. Бельгійці пишаються тим, що у королівстві варять близько 450 сортів марочного пива, багато з якого експерти щороку визнають кращим у світі.

Пиво

У Бельгії окрім традиційних “пілсів” користується попитом широкий асортимент продукції, звареної в абатствах, а також монахами-трапістами, сорти унікального пива “гез”, яке зброджується на відкритому повітрі завдяки діяльності мікроорганізмів. Бельгійці люблять і різноманітні сорти фруктового пива, насамперед, “крік” (вишневе), пиво-шампанське та навіть “кавове” пиво

Цікаво, що кожний сорт бельгійського марочного пива має свій фірмовий келих.

Магазин пива

Нещодавно бельгійське пиво було включено до списку культурної спадщини ЮНЕСКО - https://harchi.info/blogs/san-ayt-j/yunesko-vklyuchyla-belgiyske-pyvo-do-spysku-vsesvitnoyi-kulturnoyi-spadshchyny.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.