У Сан-Франциско введуть податок на солодкі газовані напої

Американські винахідники у Сан-Франциско та Каліфорнії проголосували за введення податку на солодкі газовані напої, що було зумовлено кампанією, яку проводила місцева влада, направленою на боротьбу зі зростанням ожиріння та захворювання на цукровий діабет.

Склянки з кока-колою

Останні дані вказують на те, що подібні заходи можуть бути прийняті у найближчий час в Окленді, штат Каліфорнія, і Боулдері, штат Колорадо. Введення податку для виробників солодких газованих напоїв було ініційовано через місяць після того, як Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) рекомендувала владі США ввести подібні податки у спробі виправити ситуацію з різким зростанням ожиріння та інших, пов'язаних з неправильним харчуванням захворювань, серед американських громадян.

Полиця з солодкими газованими напоями

Противники податку на солодкі газовані напої заявляють, що нові податки підуть на шкоду найбільш малозабезпеченим верствам населення, а їх введення є недостатнім заходом для боротьби з ожирінням та діабетом.

Coca-Cola, PepsiCo разом з іншими компаніями ринку, чий об'єм оцінюється приблизно у $100 млрд, намагаються не допустити введення даного податку на фоні зниження споживання солодких газованих напоїв.

Споживач із солодким газованим напоєм

Також читайте про те, що PepsiCo зменшує кількість цукру у своїй продукції - http://harchi.info/blogs/san-ayt-j/pepsico-zmenshuye-kilkist-cukru-u-svoyiy-produkciyi.

 



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.